SVE MU JE SAVRŠENO...

Nakon što je sa Španjolskom izbacio Hrvatsku s Eura, Dani Olmo saznao vijest zbog koje su njegova obitelj i on pali u ekstazu

  • D. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 29.06.2021 21:41
  • Objavljeno 29.06.2021 u 21:41
Bionic
Reading

Bivši nogometaš zagrebačkog Dinama i aktualni španjolski reprezentativac Dani Olmo uvršten je na popis 22 igrača koji će za Španjolsku zaigrati i na olimpijskom turniru u Tokiju

U toj momčadi će iz aktualnog sastava koji je u osmini finala Eura u ponedjeljak pobijedio Hrvatsku s 5-3 u produžetku igrati još petorica nogometaša: vratar Unai Simon, braniči Eric Garcia i Pau Torres, veznjak Pedri i napadač Mikel Oyarzabal, strijelac petog pogotka protiv 'Vatrenih'.

Izbornik španjolske olimpijske reprezentacije Luis de la Fuente pri svom je odabiru bio pod velikim pritiskom španjolskih klubova, koji su prema španjolskom zakonu obvezni dopustiti igračima nastup na Olimpijskim igrama, što nije slučaj sa stranim klubovima.

Tako je Dani Olmo, igrač njemačkog RB Leipziga, jedan od samo dvojice igrača koji ne dolaze iz domaćih klubova. Drugi je Rafa Mir, napadač engleskog Wolverhamptona.

  • +26
Hrvatski navijači na tribinama Parkena u Kopenhagenu Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Iz njemačkog doprvaka su poručili da su bili u kontaktu sa Španjolskim nogometnim savezom i sudjelovali u razgovorima oko Olmove nominacije, jer će ovaj 23-godišnjak zbog nastupa u Tokiju propustiti pripreme svog kluba za novu sezonu.

Olimpijska reprezentacija u svom sastavu može imati trojicu igrača starijih od 23 godine, a kod Španjolaca su u tom statusu dvojica igrača Real Madrida, 24-godišnji veznjak Dani Ceballos i 25-godišnji napadač Marco Asensio, te Mikel Merino, 25-godišnji igrač sredine terena iz Real Sociedada.

  • +78
Hrvatska - Španjolska, osmina finala Eura, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL