oglasio se nesretni Danac

Nakon što je poslije dugotrajnog oživljavanja na terenu prevezen u bolnicu, Christian Eriksen se javio suigračima i poslao im jasnu poruku

12.06.2021 u 21:05

Bionic
Reading

Christian Eriksen je budan i stabilno je, a čak se i javio suigračima iz bolnice

Christian Eriksen je zabrinuo cijeli svijet kada se potkraj poluvremena utakmice njegove Danske s Finskom u prvom kolu Eura 2020. samo srušio i ostao nepomično ležati. Svi na terenu su odmah reagirali i pozvali liječničku službu koja ga je oživljavala dulje od 15 minuta da bi ga na kraju odnijeli s terena.

Njegov suigrač Simon Kjaer je prvi priskočio u pomoć i postavio ga u ispravan položaj te ga srpiječio da si u nesvjestici pregrize jezik, a potom su liječnici počeli s oživljavanjem. Kjaer je potom pozvao suigrače da ga okruže kako bi mu se omogućila privatnost i kako grozne scene ne bi otišle dalje u svijet.

Kjaer je kasnije i tješio Eriksenovu djevojku i suigrače odveo u svlačionicu. Eriksen je hospitaliziran i stanje mu je stabilno, a njegovi suigrači su u 20:30 nastavili utakmicu s Finskom i to upravo na njegov nagovor.

Pouzdani talijanski novinar Fabrizio Romano javlja kako se Eriksen iz bolnice javio suigračima preko videopoziva i uvjerio ih da mu je sada puno bolje, te im poručio da odigraju susret do kraja.