Stabilno je

Christian Eriksen se srušio na terenu i zabrinuo cijeli svijet; liječnici ga fantastičnom intervencijom probudili i spasili mu život nakon duge borbe

  • S.K.
  • Zadnja izmjena 12.06.2021 21:44
  • Objavljeno 12.06.2021 u 18:48
Bionic
Reading

Cijeli stadion je zanijemio od šoka, a liječnici se bore za život mladog veznjaka

Šokantne scene vidjeli smo na utakmici Danske i Finske. Veznjak milanskog Intera i danske nogometne reprezentacije Christian Eriksen se potkraj prvog poluvremena samo srušio i ostao nepomično ležati. Susret je prekinuti, a u teren su odmah uletjeli liječnici i počeli borbu za njegov život.

Nije poznato što se točno dogodilo s 29-godišnjim Dancem, ali liječnici su ga morali oživljavati na terenu. Njegovi suigrači su ga okružili kako bi ga zaštitili od pogleda navijača i kamera, a liječnici su se dugo borili za njegov život.

  • +16
Christian Eriksen Izvor: EPA / Autor: Liselotte Sabroe

Utakmica je prekinuta, a Eriksena su liječnici iznijeli s terena na koji su uletjeli i njegovi prijatelji i djevojka. Odvezen je u bolnicu gdje je nastavljena borba za njegov život.

Zadnji kadrovi s terena dali su nadu da će s Dancem sve biti u redu jer su se pojavile i scene u kojima se vidi kako drži glavu podignutu dok udiše kisik koji su mu dali liječnici. Svima su misli bile uz Eriksena.

UEFA se oglasila novom porukom i donijela malo nade. Krovna Europska organizacija otkrila je kako je Eriksen stabilno.

Oglasio se i Danski nogometni savez s odličnim vijestima.

'Christian Eriksen je buden i čeka nove pretrage u Rigshospitalet. Utakmica je privremeno odgođena, a nove informacije ćemo dati u 19:45.'

Nove informacije stigle su iz UEFA-e. Zahvalili su se svima na profesionalnom ponašanju. Eriksen je živ i sada je na bolničkoj njezi, a utakmica je nastavljena isti dan.

Utakmica Belgije i Rusije igrala se po planu.

Utakmica Danske i Finske će se nastavljena je u 20:30. Igrale su se zadnje četiri minute prvog dijela, pa pet minuta pauze i onda drugi dio. Igrači su pristali na nastavak kada su saznali da je Eriksen dobro, a na kraju je s 1:0 slavila Finska.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal