prijateljske utakmice

Nakon što je Hrvatskoj otkinuo bod, Nikola Jurčević stigao je i do prve pobjede na klupi Azera

09.10.2019 u 23:14

Bionic
Reading

I dok se većina europskih reprezentacija priprema za kvalifikacijske oglede, dio onih kojima je kalendar dao 'slobodno' u ovom prvom terminu, odigravaju prijateljske utakmice.

U prijateljskom susretu igranom u Dortmundu nogometne reprezentacije Njemačke i Argentine su odigrale 2:2.

Domaćinu je pripalo prvo poluvrijeme, a Argentincima nastavak susreta.

Njemačka je povela u 16. minuti golom Sergea Gnabryja, a četiri minute kasnije na 2:0 je povisio Kai Havertz. U 31. minuti je moglo biti i 3:0, no udarac Marcela Haistenberga je završio u okviru gola. Samo dvije minute kasnije i Argentinci gađaju okvir gola, a pucao je Rodrigo de Paul.

U drugom dijelu Argentina, koja je nastupila bez Lionela Messija, je uspjela izjednačiti golovima Lucasa Alaria (66) i Lucasa Ocamposa (85).

Sudari 'Elfa' i 'Gauča' su nogometni klasici, a ove dvije reprezentacije susrele su se tri puta u finalima svjetskih prvenstava. Dva puta je slavila njemačka, a jednom argentinska vrsta.

Prvo finale igrali su 1986. u Meksiku, a Argentina je pobijedila sa 3:2. Novo finale igrano je 1990. u Italiji, a Njemačka je slavila sa 1:0. Zadnje finale igrali su u Brazilu 2014. godine, a 'Elf' je pobijedio 1:0 nakon produžetka.

Ukupno su igrali 24 utakmice, Argentina je pobijedila 10 puta, Njemačka osam, a šest utakmica je završilo bez pobjednika.

U drugom prijateljskom susretu igranom u srijedu, Azerbajdžan našeg Nikole Jurčevića je pobijedio Bahrain sa 3:2.

Golove za Azerbajdžan, koji se u kvalifikacijama za EURO 202. nalazi u skupini s Hrvatskom, zabili su Dadasov (41), Xelilzade (62) i Sejdajev (70), dok su strijelci za Bahrain bili Al Malood (32) i Jassim Al Shaikh (68).

Jurčevićeva ekipa se nalazi na začelju skupine E kvalifikacija za EP 2020. godine s jednim osvojenim bodom osvojenim baš protiv Hrvatske (1:1) u rujnu.