SUPERSPORT HNL

Nakon smjene trenera Hajduk u Koprivnici traži novi početak. Evo gdje gledati utakmicu

27.10.2023 u 09:47

Bionic
Reading

Dan nakon Dinamove katastrofe u Konferencijskoj ligi i poraza od češke Viktorije na Maksimiru 0:1 svjetla nogometne pozornice se prebacuju na SuperSport Hrvatsku nogometnu ligu.

Večeras u prvoj utakmici 13. kola (18 sati, MAXSport 1, MAXtv) Slaven Belupo dočekuje ranjenog Hajduka.

Poraz 0:2 od Osijeka na Poljudu u 12. kolu bio je koban za Ivana Leku kojeg je na klupi Bijelih zamijenio povratnik Mislav Karoglan.

'Situacija nije tragična, bavili smo se popravljanjem efikasnosti, ali imali smo samo dva treninga. Mislim da je to ključno, cilj je za svaku utakmicu postići barem dva gola. Belupo je momčad koja igra izvanredno pod novim trenerom, jako su agresivni, tranzicijski najbolji u ligi, vodeći u duelima. U Rijeci smo imali ogroman nesrazmjer dobivenih i izgubljenih duela, a ako želiš vani dobivati utakmice, to mora biti bolje.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Svjestan je odgovornosti koju ima, a na pitanje osjeća li tremu prije prve utakmice na klupi Hajduka iskreno je rekao:

'Samo sam običan čovjek, a ovo je preveliki klub. Ovdje bi i Klopp imao tremu. Ona te tjera da radiš, da ideš naprijed, kad to nestane, znači da je preveliko samopouzdanje, a to nije dobro. Po prirodi sam dosta miran tip', kazao je dobro Karoglan na najavnoj pressici na kojoj je poslao poruku navijačima:

'Bitno je da Hajduk pobjeđuje, da bude stabilan i da raste. Imao sam po jedan trening za obranu i za napad.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Slaven Belupo tri utakmice u SuperSport HNL-u ne zna za poraz, povezali su 'farmaceuti' pobjede protiv Osijeka i Varaždina, a u prošlom su kolu u gostima kod Rudeša odigrali 0:0. 'Bili' su u Koprivnici dobili posljednje dvije utakmice, ali minimalno 1:0, a prije toga su tri puta remizirali. Zato u redovima Slaven Belupa ima razloga za optimizam.

'Želim da se prezentiramo u najboljem mogućem izdanju i da nastavimo s pozitivnim rezultatima. Bit će potrebno imati puno bolju realizaciju u odnosu na prethodne utakmice, a ako tako bude imamo se pravo nadati bodovima', rekao je trener Slaven Belupa Roy Ferenčina i dodao:

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Svaka nam je utakmica velika, posebno sada kada dolazi Hajduk gdje će biti krcat stadion. Nadam se da ćemo i mi imati pomoć naših navijača i da ćemo se prezentirati u najboljem izdanju, da ćemo nastaviti naš pozitivan niz. Nadam se da ćemo biti dominantni i bolji u realizaciji nego u prijašnjim utakmicama. Nadam se bodovima. Važno je da mi budemo sto posto fokusirani i odradimo dogovoreno. U prošlom kolu malo nas je pratila i nesreća jer smo imali četiri zicera, trebali smo dobiti utakmicu. Međutim negdje će se vratiti, ako si pošten prema poslu, uvijek ti se vrati.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore

>> Utakmicu možete pratiti na kanalu MAXSport 1, MAXtv).

>