englezi uvjereni

Nakon ostanka Pepa Guardiole u Manchester Cityju, najavljuje se i jedan od najsenzacionalnijih transfera

20.11.2020 u 14:01

Bionic
Reading

Jedan od najboljih nogometnih trenera današnjice, Pep Guardiola, u četvrtak je i službeno produžio ugovor s Manchester Cityjem, što znači da će u ovom bogatom engleskom klubu ostati puno duže nego je to njegova (trenerska) praksa

U Barceloni je proveo četiri godine, potom u Bayernu tri, a onda je u ljeto 2016. godine stigao u Manchester City.

Iako je već i ova zadnja sezona na klupi 'građana' van njegovih standarda da se ne zadržava u istom klubu duže od četiri godine, Pep Guardiola u četvrtak je produžio ugovor s 'plavcima' za još dvije sezone.

Naravno, novac ovdje nije jedini pokretač Guardiolinih planova, već - kako engleski novinari uvjeravaju - dogovor da mu se sljedeće sezone na Etihadu priključi Lionel Messi.

Naime, Guardiolin potpis poklopio se s nervoznim ispadom Lionela Messija po povratku u Barcelonu s okupljanja argentinske reprezentacije.

Nervozu ovom nogometnom geniju stvorio je odnos sa suigračem Griezmannom, odnosno njegovim menadžerom, koji Argentinca vidi kao najveći i jedini problem u momčadi.

'Antoine je došao u klub i odmah upao u probleme jer klub funkcionira tako da Messi ima svoj stav u svemu. On je u isto vrijeme car i monarh, a na Antoineov dolazak nije gledao blagonaklono. Bio je drzak, to se osjetilo', kazao je Griezmannov menadžer Eric Olhats i dodao:

'Koliko god je Messi dobar na terenu toliko je loš izvan njega. Barcelona već neko vrijeme pati zbog njega. On je rak tog kluba'.

Barcelona - Betis, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: ALEJANDRO GARCIA

Te su optužbe stigle i do Messija, koji je po povratku u Barcelonu digao ton.

'Iskreno, dosta mi je svega. Stvarno sam umoran od toga da se mene krivi za sve u ovom klubu. Putovao sam 15 sati i dočekujete me s takvim pitanjima. Ludost... Uvijek sam ja krivac za sve probleme u klubu. To tako neće ići...', kazao je Messi.

I onda se dogodio vrhunac 'cirkusa', jer Messija su dočekali i carinici, tražeći od njega da podmiri troškove u korist državnog proračuna.

Inače, Messija se s Manchester Cityjem povezivalo već prošlog ljeta, to jest tijekom krize kada se špekuliralo da je Argentinac na izlaznim vratima. Ipak, Bartomeu je uspio uvjeriti Messija i njegove zastupnike da je ugovor valjan i da mora ostati do kraja ove sezone.

Hoće li to uistinu biti posljednja Messijeva na Nou Campu te hoće li od sljedeće sezone Guardiola i Messi opet surađivati, morat ćemo se strpjeti još koji mjesec.