otpao mu i rebić

Nakon nove ozljede Marka Pjace javio se i izbornik Dalić; je li ovo njegov sljedeći potez?

09.03.2019 u 17:35

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Marko Pjaca (23) zadobio je novu tešku ozljedu, on je na treningu Fiorentine ozlijedio prednje križne ligamente lijevog koljena.

Iz Fiorentine su objavili kako će u sljedećim danima nakon konzultacija s kirurzima biti odlučeno koja će metoda liječenja biti najprihvatljivija.

Za Pjacu je ovo druga teška ozljeda koljena u karijeri, u ožujku 2017. godine su mu u reprezentativnoj utakmici protiv Estonije popucali prednji križni ligamenti desnog koljena. Ta je ozljeda uvelike unazadila njegovu karijeru, u ljeto 2016. godine Pjaca je prešao iz Dinama u Juventus za 23 milijuna eura. No, nakon ozljede u Estoniji uslijedile su posudbe u Schalke 04 i Fiorentinu, ali niti u tim klubovima naš se napadač nije uspio nametnuti kao neupitni član udarne postave.

'Izuzetno mi je žao zbog ove vijesti, to je zaista peh i nesreća prvenstveno za njega, a onda i za reprezentaciju. Ohrabrio sam ga, poželio mu uspješnu operaciju i onda maksimalan oporavak, uz duboku vjeru da ćemo ga ponovno gledati u dresu hrvatske reprezentacije. Marko ima karakter, snagu i strpljenje, a mi ćemo biti uz njega tijekom cijelog oporavka', poručio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

  • +5
Hrvatski nogometaš Marko Pjaca Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Naravno, to znači da Pjaca neće biti na raspolaganju izborniku Daliću za prve dvije utakmice kvalifikacija, protiv Azerbajdžana 21. ožujka, odnosno protiv mađarske tri dana kasnije.

S obzirom na ozljedu još jednog napadača, Ante Rebića, za očekivati je će izbornik Dalić pretpoziv Dinamovom napadaču Bruni Petkoviću preobličiti u službeni poziv. Jer ovaj 24-godišnji napadač, od dolaska u Dinamo, igra na visokom niovu, a u posljednjoj Dinamovo euro-utakmici, protiv Benfice još je jednom dokazao svoje mogućnosti.