novo razočaranje

Nakon nove katastrofe hrvatskih košarkaša oglasio se izbornik Veljko Mršić te otkrio hoće li dati ostavku...

03.07.2021 u 19:30

Bionic
Reading

Hrvatska je izgubila od Njemačke 86:76 i ostala bez izgleda za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. O novom krahu naše košarke progovorio je i izbornik Veljko Mršić

'Odigrali smo najbolju utakmicu na ovom turniru, no u zadnjih pet minuta kada se odlučivalo, više nismo imali svježine i nismo vukli dobre poteze. Puno smo ovisili o Bojanu Bogdanoviću. On na kraju više nije imao svježine, stalno su ga udvajali, a mi smo bili statični. Nismo dovoljno brzo išli s loptom. Na kraju su Nijemci bili brži i svježi', kazao je hrvatski izbornik Veljko Mršić i nastavio s analizom poraza od Njemačke:

'Krenuli smo sporo, no oporavili smo se i koncem prve četvrtine i krajem druge dionice igrali smo odlično. Od zadnjih 4,5 minuta prvog poluvremenu i u idućih 15 minuta odigrali smo stvarno dobro. Najbolju obranu, kakvu smo igrali u kvalifikacijama za SP.'

Nažalost, to nije bilo dovoljno za pobjedu. Na kraju su izabranici Veljka Mršića izgubili s 10 razlike, iako su osam minuta prije kraja imali 10 koševa viška.

'U napadu smo ovisili o Bojanu Bogdanoviću i Mariju Hezonji. Dok je to funkcioniralo bilo je dobro, no poslije smo ostali bez energije kako bi zaključili utakmicu. Njemačka se oporavila, bolje kretala, lopta je išla brže i zasluženo su pobijedili', priznao je Mršić te u protivničkim redovima istaknuo najboljeg, Maodo Lo je za Njemačku zabio 29 koševa uz osam asistencija:

'On je odličan igrač, na pragu je NBA lige. U prvoj četvrtini je zabio 18 koševa. Kasnije smo ga čuvali normalno, do kraja je u 30 minuta zabio 11 koševa. Imali smo i mi Bojana koji je zabio 38 koševa...'

  • +54
Hrvatska - Njemačka - kvalifikacije za OI Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Mršić se zahvalio i našim navijačima.

'Atmosfera je bila dobra, navijači su nas gurali da igramo bolje nego što možemo u ovom trenutku i hvala im na tome', kazao je Mršić koji je na kraju otkrio i kakav je njegov status na klupi reprezentacije nakon ovog turnira na kojem nije uspio izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju:

'Status mi je isti kao što je i bio prije turnira', zaključio je Veljko Mršić.

No, sigurno je kako će čelni ljudi Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS), prije svih Stojko Vranković i Dino Rađa, nakon ove rezultatske katastrofe morati dati neke suvisle odgovore.