SRČANI MONITOR

Nakon mučnih scene s Eura kada se na teren srušio Christian Eriksen redaju se slučajevi srčanih problema kod nogometaša. Victor Lindelof je otežano disao...

14.12.2021 u 18:24

Bionic
Reading

Branič Manchester Uniteda Victor Lindelof morat će dva dana nositi srčani monitor da bi se otkrilo više o njegovim problemima s disanjem za vrijeme subotnje utakmice Premier lige protiv Norwicha, objavili su britanski mediji

Lindelof je morao napustiti susret u 74. minuti jer se nije osjećao dobro. Iz kluba su poručili da problemi s disanjem nemaju veze s koronavirusom, a trener Uniteda Ralf Rangnick izjavio je da je imao abnornalno visoki srčani ritam.

Ovo je još jedan u nizu zabrinjavajućih slučajeva srčanih problema kod vrhunskih nogometaša.

Danac Christian Eriksen se na Euru srušio tijekom utakmice sa Finskom jer je doživio srčani udar, ali je brzom intervencijom reanimiran i spašen mu je život. Kasnije mu je ugrađen srčani defibrilator.  

Također tu je i slučaj od prije mjesec i pol dana kada je napadač Barcelone Sergio Aguero zbog bolova u prsima morao napustiti travnjak na utakmici protiv Alavesa. Aguero se uhvatio za prsa i potom je legao na travu. Nakon toga žalio se na bolove u prsima i vrtoglavicu. Dijagnosticirana mu je srčana aritmija zbog koje bi mogao prekinuti igračku karijeru.