tadić ozbiljan kandidat

Nakon Modrića sljedeća Zlatna lopta senzacionalno odlazi u Srbiju?

01.05.2019 u 16:21

Bionic
Reading

S obzirom na čudesne rezultate Ajaxa ove sezone u Ligi prvaka, Dušan Tadić u slučaju osvajanja trostruke krune s klubom iz Amsterdama bio bi ozbiljan kandidat za dobitnika Zlatne lopte...

Svjedočimo ludoj sezoni u elitnom klupskom nogometnom natjecanju, u kojem se Ajax nakon pobjede u gostima kod Tottenhama nalazi izuzetno blizu prolasku u finale Lige prvaka.

  • +6
Tottenham - Ajax, Liga prvaka, 1. utakmica polufinala, 30.4.2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Momčad iz Amsterdama zapravo je blizu trostruke krune. U finalu nizozemskog Kupa igra u nedjelju protiv Willema II, a u nacionalnom prvenstvu još mora svladati Utrecht i De Graafschap u zadnja dva kola kako bi osigurala i taj trofej.

Ako Ajax ponovi ono što je zadnji put napravio s Cruyffom 1972. godine, pokori Europu i osvoji trostruku krunu, zasigurno bi upravo netko iz redova 'kopljanika' trebao biti glavni kandidat za osvajanje Zlatne lopte, nagrade za nogometaša godine.

Mnogo je podjednako dobrih mladih talenta u ovoj momčadi, ali ako bi već trebalo izabrati čovjeka koji se najviše ističe, to je jedan iz stare garde. Naravno, riječ je o 30-godišnjem Dušanu Tadiću koji možda nije radio čuda u Premiershipu u dresu Southamptona, ali je procvjetao nakon povratka u nizozemski nogomet.

Na fantastičan način dirigirao je ofenzivom Ajaxa u dvobojima protiv Reala i Juventusa te bio jedan od najzaslužnijih za ove dvije senzacije.

Tadić je ubojit strijelac, ali i odličan asistent. U nizozemskom prvenstvu utrpao je ove sezone 24 pogotka i dodao tome 12 asistencija. Gol i četiri asistencije dodao je i u Ligi prvaka, u utakmicama u kojima se potpuno podredio ostatku kolektiva i dopustio da i drugi blistaju.

Naravno, bilo bi veliko iznenađenje da Zlatna lopta nakon Modrića opet pripadne igraču s ovih prostora, pogotovo jer nema jaki lobi iza sebe, no ako Tadić s Ajaxom izbori finale Lige prvaka i tamo bude najbolji igrač utakmice i donese Nizozemcima neočekivanu europsku krunu, ova priča više neće biti samo zabavna maštarija...