real ima prvo pojačanje

Luka Modrić dobiva opakog suigrača; Španjolci pišu da je transfer dogovoren

01.05.2019 u 10:30

Bionic
Reading

Nakon loše sezone, u kojoj je Real osvojio tek klupsko svjetsko prvenstvo, ali ostao bez ijednog drugog vrednijeg trofeja, jasno je da momčad sa Santiago Bernabeua treba rekonstrukciju

Prelazni rok nije ni počeo, ali svakodnevno stižu 'ekskluzive'. Posebno kada su u pitanju najveći europski klubovi, što Real svakako jest.

Pa je tako ove srijede na naslovnici španjolskog AS-a objavljena vijest, naravno - ekskluzivna - kako je Real dogovorio transfer Danca Christiana Eriksena.

Doduše, ime Danca nije prvi put spomenuto, jer se o njemu govori već barem godinu dana, a konkurencija su mu bili Paul Pogba i Miralem Pjanić.

  • +5
Tottenham Hotspur - Manchester City (prva utakmica četvrtfinala LP-a) Izvor: Pixsell / Autor: Adam Davy/Press Association/PIXSELL

U ovakvom raspletu, jasno je da su Pogba i Pjanić otpali.

Danac igra može igrati na poziciji lijevog i desnog veznog, ali najčešće igra kao ofenzivni veznjak. Svojevremeno se spominjalo da bi Eriksen u Real stigao kao zamjena za Luku Modrića, ali uvjereni smo kako najbolji nogometaš svijeta ima još dosta toga za pokazati u dresu 'kraljeva' te da će Danac zaigrati u veznom redu ali ispred hrvatskog kreativca.

Prema pisanju španjolskih medija, upitna je samo visina odštete. Ali nakon što su 'Spursi' prošle godine tražili 250 milijuna eura, ove je godine cijena 'pala' za 100 milijuna i sada se vrti na oko 150 milijuna eura.

Međutim, u Madridu se nadaju kako bi ona mogla ići još malo prema dolje jer Eriksenu sljedeće godine ističe ugovor, što bi značilo da je Tottenhamu zadnji trenutak za prodaju Danca.