Sjajan posao na Maksimiru

Nakon kapetana Barcelone i Arsenala, Dinamo ulovio i kapetana još jednog europskog velikana; 'modri' doveli idealnu zamjenu za zvijezdu na odlasku

16.02.2021 u 18:48

Bionic
Reading

Kapetan mlade momčadi nizozemskog velikana PSV Eindhovena Justin de Haas je novi igrač Dinama

Dani Olmo stigao je u Dinamo kao kapetan mlade momčadi Barcelone i napravio ogroman iskorak u igri, te u velikom transferu otišao u RB Leipzig. Osim što je Dinamu donio velik novac, Olmo je otvorio vrata drugim svjetskim talentima koji sada masovno žele na Maksimir.

Robbie Burton stigao je kao kapetan mladih kategorija Arsenala, Daniel Tuet je došao kao napadač Romine Primavere koji je već lagano priključivan prvoj ekipi rimskog velikana, a sada je na Maksimir sletio još jedan kapitalac. Vijest koju smo ranije prenijeli sada je dobila i službenu potvrdu, Justin de Haas je novi igrač Dinama, a u Zagreb je stigao kao kapetan mlade momčadi nizozemskog velikana PSV Eindhovena.

De Haas će za početak biti priključen drugoj momčadi koju vodi Ivan Prelec. Nizozemac kojem je dominantna lijeva noga ima 194 centimetra i igra na poziciji braniča, a može pokriti i lijevu stranu obrambenog reda pa mnogi ovaj transfer vide zapravo kao zamjenu za Joška Gvardiola koji je već prodan Leipzigu kojem će se priključiti na ljeto.

Rođen je 1. veljače 2000. u predgrađu Amsterdama Zaanstadu, a karijeru je počeo u akademiji AZ Alkmaara iz koje je još kao tinejdžer na ljeto 2019. godine prešao u PSV gdje je u prvoj sezoni postao i kapetan U-23 momčadi. Odmah je priključen i treninzima prve momčadi, no za nju nije upisao službeni nastup iako je bio na klupi u utakmici Europske lige prošle jeseni.

U mlađim je kategorijama igrao i za nizozemsku nogometnu reprezentaciju do 16 i do 18 godina, a oni koji su ga pratili kažu kako je jako siguran u obrani, dobro igra loptom i ima sjajan pregled igre. Naravno, odlična karakteristika za stopera je i njegova visina i snažna tjelesna konstitucija.

'Nakon odlaska iz AZ Alkmaara godinu i pol dana proveo sam u PSV Eindhovenu gdje sam bio kapetan U-23 momčadi. Uz to sam i trenirao s prvim sastavom, bio na pripremama, odigrao i nekoliko utakmica za prvu momčad', kratko se predstavio Nizozemac pa otrkio što mu je prvo palo na pamet kada je čuo da je na meti prvaka Hvatske:

'Kad sam čuo da me Dinamo želi dovesti bio sam iznenađen i jako sretan jer dobro znam da ima sjajnu nogometnu školu. Znam da ovdje odlično rade s mladim igračima i da su mnogi preko Dinama došli do najvećih svjetskih klubova. Moja omiljena pozicija? Gdje god me trener bude trebao' rekao je De Haas za službenu stranicu kluba.

Pogledajte još jednom najbolje golove 21. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.