1/16 europske lige

[VIDEO/FOTO] Dinamo još nije ni otputovao prema Rusiji, a u 'modrom' klubu imaju dva velika i važna razloga za zadovoljstvo

16.02.2021 u 08:39

Bionic
Reading

Ovog četvrtka od 18.55 sati (Arenasport 3, MAXtv), po srednjeeuropskom vremenu, Dinamo u Krasnodaru igra prvu utakmicu 1/16 finala nogometne Europske lige.

Ruski Krasnodar nalazi se na približno istoj zemljopisnoj širi kao i Zagreb, pa Mamićeva momčad ne bi trebala doživjeti temperaturni šok.

Naime, prognoza za četvrtak predviđa da bi u tom ruskom gradu, smještenom u blizini Crnog mora moglo biti oko -6°C, što je temperatura na koju su igrači zagrebačke momčadi navikli ovih dana.

>> Legendu Dinama Marka Mlinarića jedna tužna vijest jako dirnula, ali nam je ipak rekao što misli o igri Mamićeve momčadi i šansama protiv ruskog Krasnodara

Ipak, puno važniju informaciju, i to ne jednu nego dvije, Zoran Mamić i njegov stručni stožer doznali su u ponedjeljak.

Prema Uefinom protokolu, 'modri' su, počev od igrača, do stručnog stožera i ostatka Dinamove 'ekspedicije' za Rusiju, odradili obvezno testiranje na COVID-19, a svi su rezultati testova negativni.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Drugu vijest također su potvrdili liječnici. Naime, nakon derbija s Osijekom strahovalo se da bi Dominik Livaković, koji je čudesno branio u prvom dijelu sezone, sačuvavši mrežu u prvih pet utakmica po skupini, mogao propustiti ovaj ogled zbog problema s aduktorom.

Ipak, pretraga je ustanovila da se radi o lakšoj mišićnoj ozljedi te da će Dinamov golman nakon potrebnih fizikalnih terapija biti spreman za utakmicu Europa lige u četvrtak.

Prema tome, sve ide po planovima, a primarni u 'modroj' delegaciji je da se prođe ruski Krasnodar.

Dinamo prema Rusiji leti u srijedu ujutro u 7.30 sati, potom će od 19 sati po lokalnom vremenu odraditi trening. Utakmica je na rasporedu u četvrtak od 18.55 sati po srednjeeuropskom vremenu, odnosno 20.55 sati po lokalnom.

  • +14
NK Dinamo - NK Osijek, Hrvatski Telekom Prva liga, 13.2.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL