nije mu lako

Nakon ispunjenja sna i osvajanja olimpijskog zlata u Pekingu, uoči odlaska na SP morao je donijeti odluku: Razočaran sam, ne bih želio ništa riskirati

16.03.2022 u 19:25

Bionic
Reading

Nathan Chen, aktualni olimpijski pobjednik u umjetničkom klizanju, neće nastupiti na skorašnjem Svjetskom prvenstvu zbog ozljede.

'Razočaran sam što neću moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu, jer sam se za to natjecanje pripremao otkako su završile Olimpijske igre u Pekingu. No, imam neugodnu ozljedu i ne bih želio ništa riskirati', rekao je 22-godišnji Chen uoči Svjetskog prvenstva kojem je domaćin francuski Montpellier od 21. do 27. ožujka.

Chen je osim pojedinačnog zlata na ZOI pomogao i američkoj momčadi u osvajanju srebra u momčadskom dijelu natjecanja, s tim da to srebro još uvijek može postati zlato budući traje istraga oko potencijalne doping afere u ruskom sastavu koji se na Igrama okitio zlatom.

Tijekom karijere Chen je čak tri puta postajao svjetski prvak (Milan, Saitama i Stockholm), ali u Montpellieru neće loviti četvrtu titulu koliko je tijekom karijere osvojio njegov stariji sunarodnjak Scott Hamilton.