stanje mu nije dobro

Nakon crne prognoze uglednog kirurga, stigle nove vijesti o Michaelu Schumacheru; legenda Formule 1 više nije u Švicarskoj

30.09.2020 u 08:17

Bionic
Reading

Michael Schumacher je preseljen iz Švicarske u villu na Mallorci koju je njegova supruga Corinna otkupila od predsjednika Real Madrida Florentina Pereza

Najbolji vozač u povijesti Formule 1, Michael Schumacher, je 29. prosinca 2013. godine na skijanju pao izvan obilježene staze, a život mu je spasila samo kaciga koju je nosio. Tada je hitno prevezen u bolnicu u Grenobleu na operaciju koju je predvodio jedan od najboljih francuskih neurokirurga Gerard Saillant koji je inače i dobar Schumacherov prijatelj i operirao ga je već 1999. nakon nesreće na Silverstoneu.

Kaciga i brza intervencija liječnika su mu spasili život, ali od onda se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju, a sudeći po riječima uglednog neurologa Ericha Riederera u dokumentarcu francuskog TMC-a, izgleda da Schumacher nikada neće biti isti.

'Schumacher je budan, diše. Otkucaji srca su normalni. Može i sjesti, čak možda i napraviti neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga', rekao je, kako smo nedavno izvijestili, Riederer pa dodao:

'Ozljede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u prijašnje stanje. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju što znači da je budan, ali da ne odgovara', otkrio je Riederer.

Nakon što smo nedavno prenijeli ovu izjavu uglednog kirurga, sada se pojavila i informacija da je sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 preseljen iz Švicarske gdje je godinama bio na oporavku. Prema pisanju španjolskih i talijanskih medija, Schumacher je premješten u luksuznu villu na Mallorci.

Navodno se 51-godišnji Nijemac nalazi u 'Villi Yasmin' koju je njegova supruga Corinna kupila od predsjednika Real Madrida Florentina Pereza 2017. godine za 30 milijuna eura. Uz vijest o preseljenju, mediji u Italiji i Španjolskoj prenose i riječi bivše supruge Flavija Briatorea, Elisabette Gregoraci, koja očito ima bliske kontakte sa Schumacherovom obitelji.

'Michael ne govori nego komunicira samo očima. Samo tri osobe ga mogu posjetiti, a ja znam i tko su te tri osobe', rekla je Gregoraci u talijanskog verziji Big Brothera što zapravo potkrepljuje i ranije navedene tvrdnje kirurga Riederera.