od sljedeće sezone

Nakon 18 godina Dinamo će ponovno igrati u bijelim dresovima; tako žele navijači

23.12.2021 u 15:52

Bionic
Reading

Navijači Dinama koji su vlasnici DZG fan tokena u aplikaciji Socios.com mogli su u novoj anketi glasovati za jednu od tri opcije boje gostujućeg dresa za iduću sezonu - bijela, narančasta i menta

Predloženi izbori morali su biti usklađeni s kriterijima i propozicijama hrvatskih i UEFA natjecanja, a što znači da boja gostujućeg dresa mora biti u potpunoj suprotnosti u odnosu na boju prvog odnosno plavog dresa.

Radi se o izboru temeljne boje drugog odnosno gostujućeg dresa, dok o finalnom dizajnu i uzorcima odlučuju tehnički sponzor i GNK Dinamo naknadno.

Navijači su odlučili da će gostujući dres od sljedeće sezone biti bijeli, uz 40.61% ukupnog broja glasova. U ovoj anketi imali smo ukupno 35 012 glasova, a od toga je 14 219 glasova dobio bijeli dres.

Podsjetimo, Dinamo je kroz povijest u nekoliko navrata imao gostujući dres bijele boje pa će iz tog razloga biti iznimno zanimljivo vidjeti kakav nas dizajn čeka u idućoj sezoni.

Pulse mint boja dobila je u anketi 34.39% glasova, dok je narančasta boja osvojila 25% glasova navijača. Posljednji puta Dinamo je u bijelim dresovima igrao 2004. godine.

Kroz kupovinu jednog ili više Dinamo Zagreb fan tokena navijači ujedno imaju priliku za interakciju s klubom, kao i pristup raznim zanimljivim sadržajima i mogućnostima. Neki ekskluzivni sadržaji vezani za Dinamo putem Socios.com platforme bit će dostupni samo vlasnicima Dinamo Zagreb Fan Tokena, kao što su glasovanje u anketama i izborima, ekskluzivni sadržaji iz kluba i dodatne pogodnosti.

U prvoj anketi vlasnici DZG fan tokena mogli su glasovati za legendu kluba prema kojoj će biti nazvan juniorski teren na stadionu Maksimir. Uz preko 2300 glasova te ukupnih 36.03% izabran je nezaboravni Zlatko Cico Kranjčar, a svečano otvorenje terena održano dan uoči utakmice Europa lige između Dinama i Rapida.

U drugoj anketi vlasnici tokena mogli su izabrati jednog od pet ponuđenih igrača prve momčadi Dinama koji će preuzeti Dinamov Instagram profil na jedan dan. Pobjednik ankete bio je Marko Bulat koji će na zimskim pripremama u siječnju 2022. preuzeti Instagram kluba na jedan dan.