OLUJA KOJA SPAVA

Najveći promašaj 2011: gdje je nestao Torres?

01.01.2012 u 14:41

Bionic
Reading

Villa je pretrpio lom gležnja i teško će se vratiti prije svibnja. Torres je zdrav, ali otkad je prešao u Chelsea prije 11 mjeseci kao da je zaboravio igrati. Nije još istekla ni prva godina njegovog 5,5 godina dugog ugovora, a već je njegov novi trener Andre Villas-Boas morao nijekati da će Torres biti stavljen na prodaju u siječnju. I to s popustom od 60 posto. Daily Mail je početkom prosinca čak špekulirao da će biti pušten besplatno, samo da više ne pravi štetu. Ipak, doima se da će ipak ostati na Stamford Bridgeu

Torres je, jednostavno, najveći promašaj koji je britanski nogomet vidio. Riječ 'promašaj', koja se tako rijetko vezivala za njega, pretvorila se u sinonim za aktualnog europskog i svjetskog prvaka.

Torresov je motiv za odlazak u London bila želja za osvajanjem klupskih trofeja. Chelsea je s njim planirao lakše obraniti dvostruku krunu iz 2010. Svi su se planovi izjalovili već u prva tri mjeseca. Kakva ironija, Torres je u plavom dresu debitirao protiv Liverpoola i izgubio. Do kraja prvenstva nekad ubojit strijelac zabilježio je samo jedan gol u Premiershipu, a njegov je novi klub ostao praznih ruku.

'Moji su suigrači prespori za mene', usudio se svaliti krivnju na kolege.

U prvom dijelu nove sezone išlo mu je 'znatno bolje': udvostručio je učinak postigavši - dva pogotka u prvenstvu. Dva je ubacio i Genku u Ligi prvaka, no potez po kojemu će ga pamtiti je promašaj praznog gola u porazu u derbiju s Manchester Unitedom. Čvrsto držeći status trećeg napadača iza Drogbe i Sturridgea, nije ulazio u igru prilikom nedavnog derbija s Manchester Cityjem. Za Torresa, a i Španjolsku, možda bi bilo najbolje da čim prije napusti klub.

Trebaju li nevolje Torresa i Ville ohrabriti Hrvate uoči Eura u Poljskoj i Ukrajini? Vjerojatno ne, jer iza ugla vrebaju Soldado i Llorente!

Možda i najbolji napadač nakon fenomena zvanog Ronaldo
U 2011. kao da je bio uklet. Loša forma, rezultatski pad, nedostatak sreće...
Ovo mu se gotovo sigurno više nikada neće dogoditi. Mnogima se ne dogodi nikada