DRAMA!

[FOTO] Najveće iznenađenje prvenstva se priključilo Hrvatima, ovako izgleda skupina drugog kruga...

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija doznala je i posljednja dva suparnika u drugom krugu Europskog prvenstva, bit će to reprezentacije Islanda i iznenađujuće Nizozemske

Island je u susretu posljednjeg kola B skupine pobijedio Mađarsku sa 31:30, dok je Nizozemska porazila Portugal s 32:31.

Island je na koncu osvojio prvo mjesto u skupini s tri pobjede i u drugi krug će, baš kao i Danska, te Francuska, prenijeti dva boda. Nizozemska je pak druga nakon iznenađujućih slavlja protiv Mađarske i Portugala te minimalnog poraza od Islanda.

Nizozemska je ostvarila još jednu veliku pobjedu , u izravnom sudaru za prolaz pobijedila Portugal.

Nizozemci su na poluvremenu imali četiri gola razlike (17:13), no Portugal je tri minute prije kraja uspio izjednačiti na 30:30, a potom i povesti. Međutim, Nizozemci su uzvratili s dva gola u nizu za 32:31. U zadnjem napadu Portugalci su pogodili stativu.

  • +3
Europsko prvenstvo rukomet: Nizozemska - Portugal 18.1.2022. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Nizozemsku su do velike pobjede predvodili Kay Smits s osam i Dani Baijens sa šest pogodaka, dok je Bart Ravensbergen skupio 13 obrana. S druge strane najefikasniji su bili Manuel Alvarez sa sedam i Antonio Rodrigues sa šest golova.

Hrvatska će drugi krug otvoriti 20. siječnja u Budimpešti protiv Crne Gore, dva dana kasnije igrat će protiv Danske, a 24. siječnja protiv Islanda. Posljednju utakmicu drugog kruga hrvatska vrsta će imati 26. siječnja protiv Nizozemske.

Podsjetimo, dvije najbolje ekipe iz svake skupine izborit će plasman u polufinale.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal