veliki prijatelji

Najveća zvijezda Bayerna nahvalila Ivana Perišića; nakon šest sezona ponovno su u istoj momčadi

28.08.2019 u 21:58

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić ovog je ljeta stigao iz milanskog Intera u Bayern. U Münchenu su ga dočekala mnoga poznata lica, počevši od trenera Nike Kovača koji je i inicirao njegov dolazak, a u svlačionici se susreo sa starim prijateljem

'Ivan Perišić? Uvjeren sam da on ove sezone može biti veliko iznenađenje', kazao je najbolji strijelac minhenskog Bayerna Robert Lewandowski kad su ga upitali što misli o posljednjem pojačanju kojeg je angažirao Bayern.

No, sjajni poljski napadač tu se nije zaustavio. Detaljno je analizirao Perišićeve prednosti.

'Dobro igra s obje noge, dobar je u igru glavom, robustan je i dobar je dribler. Može nam odmah pomoći, staviti druge igrače pod pritisak i natjerati ih da budu bolji', nabrajao je Lewa sve što od Perišića mogu očekivati navijači. Jer trener Niko Kovač jako dobro zna kakvog je igrača doveo, a jako dobro ga poznaje i sam Robert Lewandowski.

Naime, Lewa i Perišić dobri su prijatelji, prije šest sezona zajedno su igrali u dortmundskoj Borussiji. U redovima 'žuto-crnih' sjajno su surađivali pa se i sada očekuje nastavak. 

Ono što se očekuje je i potpis novog ugovora Lewandowskog i Bayerna.

'Trebamo još samo neke detalje dogovoriti. Jako dobro se osjećam u Münchenu. Klub ima iste ciljeve kao i ja - osvajati trofeje, što uključuje i Ligu prvaka', rekao je Lewandowski i tako umirio milijune navijača koji su strahovali od njegovog odlaska. Naime, svima je jasno koliko sjajni Poljak znači Bayernu. Ilustracije radi, u prva dva kola nove sezone Bundeslige Lewa je zabio - pet je golova! Uz Perišića bi trebao zabijati još i više...