PRAVA OPASNOST

Najveća prijetnja hrvatskim rukometašima; statistički podatak koji će vas zaprepastiti

15.01.2018 u 17:06

Bionic
Reading

U utorak na Euru hrvatsku reprezentaciju očekuje utakmica trećeg kola protiv Švedske (20.30 sati), a jedan čovjek može pomrsiti račune Červarovim izabranicima – Mikael Appelgren

Hrvatska nakon dva kola ima dvije pobjede, ali da bi u drugi krug prenijela maksimalan broj bodova potrebno je svladati i Švedsku. No i Skandinavci tu vide svoju priliku, eventualnim trijumfom u Spaladium Areni vratili bi se u igru, jer bi porazom Hrvatske sve tri reprezentacije u drugi krug išle sa po dva boda.

  • +12
EP u rukometu, skupina A, 2. kolo, Srbija - Švedska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Naravno, Hrvatska je veliki favorit, no i suparnik ima strašnog aduta između vratnica. Riječ je o 28-godišnjem vrataru Rhein Neckar-Löwena Mikaelu Appelgrenu.

Ova švedska hobotnica imala je 11 obrana protiv Islanda, a u susretu sa Srbijom čak 19. Znači 30 obrana u dvije utakmice na Euru što je prosjek od 15 zaustavljenih pokušaja.

Mikael Appelgren vs Srbija

Za usporedbu, naši vratari su zajedno u dvije utakmice obranili tek 15 lopti (prosjek 7,5 po utakmici), Alilović pet protiv Srba i jednu sa Islandom (ukupno šest), a Stevanović dvije u prvoj utakmici, a sedam u drugom susretu (ukupno devet).

  • +3
EP u rukometu: Island - Švedska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Kad smo već kod naših golmana izbornik Lino Červar se nakon treninga u ponedjeljak navečer odlučio za drugu zamjenu u momčadi na Europskom prvenstvu, za utakmicu 3. kola skupine A protiv Švedske u utorak odlučio je umjesto Mirka Alilovića u sastav uvrstiti trećeg vratara Ivana Pešića.