NE MOŽE SE BOLJE

Najveća nogometna nepravda u godini; promijenite tu odluku, jer nakon osvojene Lige prvaka ovo zaista nije pošteno

24.08.2020 u 13:28

Bionic
Reading

Bayernov napadač Robert Lewandowski imao je sezonu iz snova, s trofejima i golovima, ali je nepravedno ostao bez najvećeg pojedinačnog priznanja u svijetu nogometa

Poljak nije zabio u finalu Lige prvaka, jedini pogodak za trijumf protiv PSG-a 1:0 postigao je Kingsley Coman, ali da nije bilo Lewandowskog Bayern ne bi imao savršenu sezonu. Naime, Bavarci su ove godine osvojili prvenstvo, Kup i Ligu prvaka, a u svim tim natjecanjima najbolji strijelac bio je senzacionalni Bayernov napadača.

U Bundesligi je tresao mrežu 34 puta, u Kupu 6, a u Ligi prvaka 15. Ukupno 55 golova, učinak kakav su u najboljim godinama imali Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, ali ove sezone poljskom golgeteru nitko nije bio ni blizu.

S tih 55 pogodaka Lewandowski je najbolji strijelac od svih igrača u Ligama petice. Daleko, iza, na drugoj poziciji ostao je Ciro Immobile (Lazio, 39), slijedi Cristiabno Ronaldo (Juventus, 37), Romelu Lukaku (Inter, 34), Timo Werner (RB Leipzig, 34)...

  • +8
Bayernov napadač Robert Lewandowski, finale Lige prvaka 2020. Izvor: EPA / Autor: JOSE SENA GOULAO

Po trofejima, golovima, izvedbama na terenu Lewandowski bi ove sezone bio siguran dobitnik Zlatne lopte, ali je doživio tešku nepravdu, jer je France Football neće ove godine dodijeliti. Ta odluka je još donesena u u sprnju ove godine zbog neobičnih okolnosti i stanke od dva mjeseca zbog koronavirusa, ali... Ispravite nepravdu, promijenite odluku i dajte Lewi Zlatnu loptu!

Inače, aktualni osvajač je Lionel Messi, a prije njega dobitnik je bio Luka Modrić.

  • +96
PSG - Bayern, finale Lige prvaka Izvor: EPA / Autor: Miguel A. Lopes / POOL