ANKETA - ŠTO VI MISLITE?

Najveća dilema u povijesti tenisa; Nadal dao zanimljivu izjavu na pitanje na koje baš nitko ne može znati odgovor...

11.06.2018 u 09:17

Bionic
Reading

Kad Rafael Nadal osvoji Grand Slam uvijek se poteže pitanje može li uloviti svojeg najvećeg rivala Rogera Federera po broju najvećih turnira

Španjolac je uzeo 11. kantu u Roland Garrosu, a to mu je 17. Grand Slam u karijeri. Samo švicarski čarobnjak ima više – 20, ali Federer ima 36 godina dok je Nadal 32-godišnjak. I zato ima dosta onih koji s pravom smatraju da 'kralj zemlje', ukoliko ostane zdrav, može prvo uloviti, a zatim prestići Federera u kategoriji osvojenih Grand Slam turnira te tako postati najveći ikad.

'Naravno da imam ambicije, ali ne mogu uvijek tražiti više. Ne smijete biti frustrirani ako netko ima više novca, veću kuću ili više Grand Slam turnira. Nikada nisam bio lud za takvim stvarima', rekao je Nadal.

'Ne možete živjeti s takvim osjećajem, morate izgraditi svoj put. Volio bih imati 20 kao Roger u budućnosti, ili više, ali to nije nešto što mi je u mislima. Znam da sam dosad imao nevjerojatnu karijeru i želim se nastaviti boriti.'

  • +15
Finale Roland Garrosa, Rafael Nadal - Dominic Thiem Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon što je primio novi pehar na Roland Garrosu, Španjolac je zaplakao. Jesu li to bile stvarne suze s obzirom da je toliko puta već osvojio pariški turnir.

'Teška vremena učinila su ovu pobjedu posebnom. Mngomo mjeseci imao sam problema sa ozljedama, nakon što sam se vratio imao sam sumnje o ovoj sezoni na zemlji i zato je ovo poseban trenutak', objasnio je Nadal.

A što je nakon dvoboja rekao poraženi finalist Dominic Thiem koji je ove sezone pobjeđivao Španjolca, ali u Roland Garrosu nije imao šanse?

'Iskreno, nikada nisam mislio da bi ovdje jednog dana mogao igrati u finalu i zato sam sretan. Što se tiče Nadala, osvojiti 11 puta, je jedna od najvećih stvari koje je netko postigao u sportu.'