OVO JE ZAISTA PREVIŠE

Nadal je praznovjerni čudak; evo što je izvodio uoči finala; nekima je smiješno, nekima iritantno, ali normalno nije

10.06.2018 u 19:44

Bionic
Reading

Rafael Nadal osvojio je po 11. put u karijeri Roland Garros, a 'kralj zemlje' i u ovom meču je pokazao koliko je praznovjeran

Španjolac je u finalu u Parizu svladao Austrijanca Dominica Thiema s 6-4, 6-3, 6-2 za dva sata i 44 minuta igre, a uoči meča kamere su uhvatile Nadala dok izvodi jedan od svojih neobičnih rituala.

Suparnik, sudac i dodavači loptica strpljivo su čekali na mrežu da Nadal dođe na zajedničko fotografiranje, a on je za to vrijeme prvo popio gutljaj energetskog pića, zatim gutljaj vode, a vrhunac svega je bilo njegovo slaganje boca i njihovo popravljanje, ako nisu bile točno u milimetar složene kako si je zamislio u glavi.

Inače, Španjolac je poznat kao totalni rob svojih navika, nevjerojatno je praznovjeran, što je sam priznao su svojim intervjuima, ali i suparnici su navikli na te njegove rituale pa se Austrijanac nije previše uzbuđivao dok je čekao da Rafa sve obavi kako treba iako neutralne navijače to može iritirati.

Nije baš normalno, ali takav je Nadal koji osim ovog praznovjerja s bocama ima još par rituala za vrijeme mečeva kao da na teren izlazi tako što drži reket u jednoj ruci, uvijek okreće akreditaciju prema sebi, s desnim stopalom prelazi preko linije, obvezno traži ručnik poslije svakog poena, skače uz mrežu dok sudac baca novčić, dira nos pa stavlja kosu iza lijevog uha, pa opet dira nos, pa namješta desnu stranu kose...

  • +15
Finale Roland Garrosa, Rafael Nadal - Dominic Thiem Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia