RUŽAN OPROŠTAJ OD LP

Najteži poraz Zagreba od Barcelone u povijesti...

18.04.2015 u 20:19

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba i Barcelone obnovili su staru tradiciju odigravanja važnih dvoboja u rukometnoj Ligi prvaka. Španjolski velikan uvijek je u tim dvobojima prolazio daleko bolje, ali nikada razlika nije bila velika kao u večerašnjem ogledu...

U uzvratnom susretu četvrtfinala rukometne Lige prvaka PPD Zagreb je u subotu u gostima kod Barcelone poražen sa uvjerljivih 21:43 (10:23), i tako je Barca, koja je slavila i u prvom susretu, izborila plasman na Final Four krajem svibnja u Kölnu.

Nakon tijesnog poraza 23-25 prije devet dana, u hrvatskoj javnosti možda je i bilo nade u još jednu dobru partiju Zagreba, ali igrači Barcelone taj su san raspršili već na početku uzvrata kada su poveli 6-1. Nakon toga prednost Barce, koja po igračkom kadru više liči na reprezentaciju svijeta negoli na jednu klupsku ekipu, samo je rasla, pa je do poluvremena dosegla 13 golova viška.

Na žalost ni u drugom dijelu igrači Zagreba nisu uspjeli posložiti svoje redove, a niti je Barcelona htjela spustiti u nižu brzinu, pa je Zagreb doživio svoj najteži poraz u Europi, te je primio najviše golova, čak 43, u jednoj utakmici Lige prvaka.

Ipak, za mladu ekipu Zagreba ovo je bila uspješna sezona u najjačem klupskom natjecanju, stigli su do četvrtfinala, a na svom terenu su uspjeli pobijediti velikane poput Kiela i PSG-a.


Uzvrati četvrtfinala LP:

Barcelona - PPD Zagreb 43-21 (prva utakmica 25-23)
Nedjelja:
Kielce - Vardar (prva utakmica 22-20)
Veszprem - Paris Saint-Germain (prva utakmica 24-24)
Kiel - Pick Szeged (prva utakmica 29-31)