PREKRIŽEN

Najteži dani Jakova Faka; mukama nema kraja

01.02.2017 u 16:38

Bionic
Reading

Hrvatski brončani olimpijac Jakov Fak, koji od studenog 2010. nastupa i osvaja medalje za Sloveniju, gotovo sigurno propustit će Svjetsko prvenstvo u austrijskom Hochfilzenu

Svjetsko prvenstvo u biatlonu na rasporedu je od 8. do 19. veljače, ali natjecanje će biti siromašnije za dvostrukog svjetskog prvaka Jakova Faka. Službena odluka saveza i reprezentacije bit će objavljena u ponedjeljak, ali slovenski mediji su uvjereni kako Hrvat koji nastupa pod slovenskom zastavom nije uspio do kraja sanirati zdravstvene probleme i pripremiti se za nastup.

Bolest je spriječila Faka da sudjeluje na završnim pripremama prije SP-a, a u takvom stanju nema smisla forsirati i eventualno još pogoršati cijelu situaciju. Ovaj 29-godišnjak se dugo borio s bakterijskom upalom pluća, a zatim je imao velikih muka sa sinusima kojih se nije riješio.

Problemi su počeli još prošle sezone kada je zbog bolesti bio daleko od vrha Svjetskog kupa kojem po svemu pripada, a ove je bilo još gore pa ga nije ni bilo ni na utrkama.

Loše vijesti su se tako nastavile, a velik je to udarac i za slovensku reprezentaciju.