francuska liga

[FOTO] Drama na Parku prinčeva; Neymar isključen zbog simuliranja, Mbappe iz penala spasio PSG u 96. minuti

28.12.2022 u 23:35

Bionic
Reading

Na vrlo težak način, golom iz penala u 96. minuti, PSG je pred svojim navijačima svladao jednu od najlošijih momčadi lige Strasbourg 2:1, u utakmici 16. kola francuske Ligue 1

U prvih sat vremena igre u središtu pozornosti je bio Brazilac Marquinhos koji je u 14. minuti zabio gol za 1:0 PSG-a, ali je u 51. minuti pogodio vlastitu mrežu za 1:1, čime se pretposljednja momčad na ljestvici vratila u igru za veliko iznenađenje.

PSG je upao u dodatne probleme kada je Neymar na brzinu, u 61. i 62. minuti, dobio dva žuta kartona i zaradio isključenje.

Prvi je žuti Neymar dobio zbog grubog prekršaja, a drugi zbog očiglednog simuliranja nakon što je amaterski odglumio pad u šesnaestercu gostiju.

Unatoč igraču manje PSG je bio bolji, ali je jalovo napadao. No, do pobjede je ipak stigao u sudačkoj nadoknadi. Mbappe je iznudio jedanaesterac, a kasnije ga je, u 96. minuti, sam izveo za pobjedu 2:1 svoje momčadi.

  • +10
PSG - Strasbourg, francuska liga, 28.12.2022. Izvor: EPA / Autor: CHRISTOPHE PETIT TESSON

PSG je ostao na vrhu ljestvice te uz utakmicu više ima čak osam bodova prednosti u odnosu na Lens.

Lyon je u gostima svladao Brest 4:2. Na poluvremenu je bilo 3:1 za goste nakon golova Caquereta, Cherkija i Lacazettea iz jedanaesterca. Strijelac za Brest je bio Pereira Lage. U nastavku je svaka momčad postigla još po gol, za Brest je to učinio Mounie, a za goste Tete. Lyon je ostao osmi na ljestvici.

Novi dobar rezultat ostvario je Ajaccio koji je na domaćem terenu, u dvoboju 16. kola, svladao Angers 1:0.

Jedini gol postigao je Alžirac Belaili u 40. minuti iz jedanaesterca. U posljednje tri ligaške utakmice Ajaccio je ostvario dvije pobjede i jedan remi te se trenutačno nalazi na 14. mjestu ljestvice. Angers je ostao posljednji.

Premda su obje momčadi imale nekoliko vrlo izglednih prilika ogled Troyesa i Nantesa završio je bez golova.

U četvrtak se u ovom 16. kolu još sastaju Lorient - Montpellier, Reims - Rennes, Nica - Lens i Marseille - Toulouse.

Standings provided by Sofascore