celticsi vode 2-0

Najplaćeniji igrač u povijesti NBA lige bez milosti! Pacersi nemoćni u Bostonu

24.05.2024 u 08:59

Bionic
Reading

Košarkaši Boston Celticsa pobijedili su Indiana Pacerse sa 126-110 u drugoj utakmici finala Istočne konferencije NBA lige te su poveli s 2-0 u seriji

Pacersi su dominirali većim dijelom prve četvrtine i završili ju s vodstvom 27-25. Međutim, Celticsi su tricom Jruea Holidaya započeli seriju od 20-0, kojom su preokrenuli rezultat i došli do prednosti od 42-27.

Indiana je do kraja druge četvrtine smanjila zaostatak na šest poena (57-51), a u trećoj četvrtini su se približili na samo dva poena razlike (68-66). No, Celticsi su se potom ponovno odvojili na +15 (93-78), ponajviše zahvaljujući Jaylenu Brownu koji je, koliko je poznato, postao najplaćeniji igrač u povijesti NBA lige kada je potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 286,2 milijuna dolara s Boston Celticsima, prošle godine (prosjek po godini 57 milijuna dolara!).

Pacersi su dodatno oslabljeni nakon što je Tyrese Haliburton zbog ozljede napustio igru u trećoj četvrtini. Do tog trenutka postigao je 10 poena i upisao osam asistencija.

Celticsi su dominirali u zadnjoj četvrtini i ostvarili najveću prednost od +19 pet minuta prije kraja (113-94). Jaylen Brown predvodio je strijelce Celticsa s 40 poena, izjednačivši osobni rekord u doigravanju. Jayson Tatum i Derrick White dodali su po 23 poena, dok je Jrue Holiday ubacio 15 poena i podijelio 10 asistencija.

Kod Pacersa najbolji je bio Pascal Siakam s 28 poena, a Andrew Nembhard je postigao 16 poena i pet asistencija.

Sljedeće dvije utakmice bit će odigrane u Indianapolisu, prva već u noći sa subote na nedjelju po srednjoeuropskom vremenu (2:30 sati).

Pacersi su u prethodnom krugu doigravanja također izgubili prve dvije gostujuće utakmice protiv New York Knicksa, ali su se vratili pobjedama kod kuće. U ovoj seriji, u svojoj dvorani imaju omjer 6-0, a također su svladali Celticse u obje utakmice osnovnog dijela lige odigrane u Indianapolisu.

Cup tree provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...