svi govore o Niki Mühl

Hrvatici skandirala cijela dvorana na debiju ženske NBA lige: Tresla sam se!

23.05.2024 u 12:16

Bionic
Reading

Hrvatska košarkašica zbog problema s vizom propustila je četiri utakmice, ali je sinoć na oduševljenje publike zaigrala u pobjedi Seattle Storma nad Indiana Feverom (85-83)

U jedinoj utakmici na sinoćnjem programu WNBA lige, Seattle Storm pobijedio je Indianu Fever s 85:83, a svoj debi nakon četiri utakmice i problema s vizom dočekala je i hrvatska košarkašica Nika Mühl.

Trenerica Seattlea Noelle Quinn dala je Niki samo dvije minute na kraju treće četvrtine, što je Hrvatica iskoristila i uhvatila dva skoka uz šut iz igre 0-1. Međutim, Nika je zaradila ovacije stadiona po ulasku u igru; pokazalo se koliko je vole fanovi u Seattleu.

Prvo ime Seattlea bila je prošlosezonska najbolja strijelkinja lige, Jewell Lloyd, s 32 poena, dok je kod Indiane najbolja bila ovogodišnji prvi izbor drafta, Caitlin Clark s 22 poena. Iako zasad nije dobila preveliku minutažu, Nika je proslavila svoj WNBA debi i s posebnim modnim izričajem: majicom sa slikom vize i natpisom "Approved" kao podsjetnik na riješeni problem radne vize zbog koje nije mogla igrati prva četiri susreta WNBA lige.

'Tresla sam se. Bilo je nestvarno, nadrealno! Uvijek sam govorila da nisam ni sanjala o ovakvim stvarima, uvijek mi se činilo da su mi izvan dosega. Ali vjerovala sam svom radu i vjerujem da sam zaslužila biti ovdje. Volim ovaj grad, volim Seattle, volim svoje suigračice, svoje trenere i trenerice. Ali više od svega, volim ove navijače', kazala je nakon debija.

sve osim nogometa