SUBOTNJA ZABAVA

Najjači amateri svijeta testirat će hrvatske ragbijaše

19.10.2016 u 08:30

Bionic
Reading

Hrvatska ragbi reprezentacija ulazi u novu sezonu Europskog kupa nacija, u kojem će od ove godine nastupati u Konferenciji 1 Jug s reprezentacijama Malte, Izraela, Andore i Cipra. Ovogodišnje natjecanje ujedno je kvalifikacijski proces za Svjetsko prvenstvo u Japanu 2019., tako da je cilj svakako osvojiti skupinu te ostati u igri za daljnje kvalifikacije

Naši reprezentativci se u četvrtak okupljaju u Zagrebu, a u sklopu priprema u subotu 22. listopada odigrat će sada već tradicionalnu utakmicu s jednom od najjačih amaterskih ekipa svijeta, momčadi Sveučilišta Oxford.

Hrvatski ragbijaški savez ovu utakmicu organizira u suradnji s udrugom Ženska soba, tako da će hrvatski igrači u ovom dvoboju još jednom podržati dobro poznatu akciju 'Svom snagom protiv nasilja nad ženama'.

Cijeli ovaj događaj održat će se na SC-u Stjepan Spajić, a uoči utakmice koja počinje u 18 sati održat će se i Dječji rugby festival - druženje na kojemu mogu sudjelovati svi članovi obitelji - te će se djeca pod nadzorom instruktora okušati u vježbama i drugim zabavnim aktivnostima. Ovo je ujedno prilika za upoznavanje ovog sve popularnijeg sporta, koji je 2016. godine, nakon 92 godine, ponovno postao dijelom Olimpijskih igara.

Slijede europski okršaji protiv Andore 29.10. u Splitu te u gostima protiv Izraela 5.11., a nadaju se zaključiti ciklus s dvije pobjede.

Izbornik Milan Yelavich je na prvi dio priprema pozvao sljedeće igrače: Luka Kovačić, Ante Majić (MAKARSKA), Denis Brečić, Vinko Udovičić, Dominik Draženović, Marko Bunić, Marko Buljac, Antonio Ivanković, Dario Oxenham, Jan Vlašić, Andrija Galić (MLADOST), Ivan Miljak, Luciano Luka Rosso, Tomislav Burazin, Luka Lerotić, Krešimir Čorić, Frane Marčić, Ivo Perić, Marin Vlajčević, Frane Ondini, Dino Kodžić, Juraj Popović (NADA), Antonio Stojanovski, Dino Božić (NOVI ZAGREB), Stipe Žigo (SINJ), Željko Galić, Luka Jureško, Fran Hasija (ZAGREB), Jai Ayoub (AUS), Marko Grčić, Toni Grle, Dario Jurčević (FRA), Mario Ozich, Srđan Majkić, Luka Perlain (GB) i Dylan Rowe (ESP).