ATLETSKA RAPSODIJA

Najbrža Hrvatica ruši svoje limite, i Horvat leti u Rio!

27.07.2015 u 10:36

Bionic
Reading

Hrvatska atletika je tijekom PH u Varaždinu postala bogatija za još jednog olimpijca, te je dobila predsatvnicu u još jednoj atraktivnoj disciplini za Igre u Riju idućega ljeta

Drugog dana pojedinačnog prvenstva Hrvatske u atletici za seniore i seniorke u Varaždinu Ivan Horvat je u skoku s motkom postavio novi hrvatski rekord s preskočenih 5,65 metara čime je za 3 centimetra popravio svoj rekord iz 2013. godine. S ovim rezultatom Horvat je ispunio i normu za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Pekingu.

Hrvatska atletičarka Andrea Ivančević postavila je novi hrvatski rekord na 100 metara. Zagrepčanka je srušila vlastiti rekord na 100 metara koji sada iznosi 11.30 i time ga popravila za 14 stotinki. Ovim rezultatom Ivančević je ispunila normu za Olimpijske igre u Riju, a uspjeh joj je još i veći ako se uzme u obzir da je između dva rekorda prošlo tek 18 dana kad je u mađarskom gradu Székesfehérváru istrčala 11.44. Tamo je Andrea također ispunila normu za Rio na 100 metara s preponama.

Najkvalitetnija disciplina drugog dana prvenstva bila je bacanje diska za seniore u kojem su nastupila četiri naša najbolja bacača diska. Ovaj puta su mlađi bacali bolje od starijih, a pobijedio je Filip Mihaljević s hicem od 62,42m. Srebro je osvojio junior Martin Marković sa 61,91m, a broncu Roland Varga sa 61,76m. Bez medalje je ostao Marin Premeru koji je također bacio preko 60 metara točnije 60,70m.