NA POSTOLJU SA ZVIJEZDAMA

Najbrža Hrvatica rekordima izborila olimpijski nastup!

08.07.2015 u 07:02

Bionic
Reading

Hrvatska atletika dobila je još jednog predstavnika na Olimpijskim igrama idućeg ljeta. Sjajnu utrku i normu ostvarila je i službeno najbrža Hrvatica ikada Andrea Ivančević

Andrea je na miting u mađarski Székesfehérvár došla znajući da u nogama ima svoje nove rekorde, no i s neizvješnošću. Nakon ljeta atletičari odlaze na SP u Peking, i nije bilo još puno prilika za izboriti spektakl na olimpijskom stadionu koji počinje u kolovozu.

Andrea se 'zagrijala' s hrvatskim rekordom u utrci na 100 metara koji od danas iznosi 11.44 sekundi. Zatim je doživjela vrhunac dana. U finalu utrke 100 metara s preponama popela se na pobjedničko postolje iza sjajnih Amerikanki Lolo Jones i Queen Harrison, te sa izvrsnih 12.87 ispunila norme i za Peking i za igre u Riju idućega ljeta.

'Odgovara mi trčati u tako jakoj konkurenciji. Borbena sam pa mi takve utrke super dođu. Jako sam sretna zbog norme, znala sam da imam to u nogama samo se trebalo sve pogoditi - dobro vrijeme i da se ja dobro osjećam. Sad se mogu mirno spremati za Peking i Rio, nema pritiska ni stresa tipa 'moram istrčati normu' , imam ju i sad je mir. Nadam se da će biti još bolje,' rekla je nakon sjajnog dana atraktivna sprinterica koju na ulazu u četvrto desetljeće čekaju najljepše sportske nagrade za mukotrpan rad.