pojačanje iz Koreje

Najbolji strijelac u povijesti mlade reprezentacije BiH na radaru Rijeke: Na Rujevici žele kopirati Dinamo i dovesti 'novog Oršića'

25.12.2019 u 09:01

Bionic
Reading

Rijeka želi ove zime dovesti 29-godišnjeg napadača Nemanju Bilbiju koji je od početka 2019. godine u Južnoj Koreji

Mislav Oršić vratio se u Hrvatski Telekom Prvu ligu iz Južne Koreje i postao pravi hit. 26-godišnji napadač Dinama bio je izvan radara dok je igrao u Ulsanu, a onda ga je Nenad Bjelica doveo u Zagreb i promovirao u hrvatskog reprezentativca i jednog od najboljih napadača Dinama i lige.

Sličnu formulu izgleda želi primijeniti i Rijeka koja u siječnju želi dovesti bosansko-hercegovačkog napadača Nemanju Bilbiju koji je proteklih godinu dana proveo u južnokorejskom Gangwonu i sada se želi vratiti u Europu. Za njega je zainteresirano nekoliko klubova.

Želi ga njegov bivši klub Zrinjski iz Mostara iz kojeg je i otišao u Koreju početkom 2019., a uz njih i Rijeku, zainteresiran je i banjalučki Borac. Bilbija je do sada igrao u Borcu, Vojvodini, Sarajevu i Zrinjskom, a oni koji prate domaći nogomet ga možda poznaju iz doba kada je igrao za RNK Split za koji je upisao devet nastupa.

U Gangwonu je od siječnja ove godine i u šest utakmica je zabio dva gola. 29-godišnji napadač ima jedan nastup za seniore BiH, ali u U-21 reprezentaciji drži rekord po broju zabijenih golova. S devet pogodaka je najbolji strijelac u povijesti U-21 reprezentacije BiH kojoj je bio i kapetan. U Rijeci se nadaju da mu mogu oživjeti karijeru i dobiti svoju verziju Oršića.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Jelena Rozga, Zlatko Dalić, Mislav Oršić, Predrag Štromar…