Logo (1)

sagosen se 'nabrijao'

Najbolji norveški rukometaš uoči polufinala s Hrvatskom imao je samo jednu poruku: To će biti pravi rat!

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 23.01.2020 10:20
  • Objavljeno 23.01.2020 u 10:20
Bionic
Reading

Sander Sagosen najbolji je strijelac ovog Europskog prvenstva, do sada je zabio 51 gol. Protiv Slovenije nije igrao, izbornik Christian Berge odmarao je svoje najveće zvijezde kako bi što spremniji dočekali polufinale protiv Hrvatske

Utakmicu protiv Slovenije Sander Sagosen odgledao je s klupe, bodrio je svoje suigrače koji su i bez njegove pomoći slavili 33:30. Tom su pobjedom 'vikinzi' u polufinalu odabrali - Hrvatsku.

Možda svi misle kako su 'kauboji' lakši protivnik od Španjolaca, no Sagosen se ne zavarava. Lakih protivnika jednostavno nema, ovo je sada borba za medalje, ali i izravan plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Zato se najbolji norveški rukometaš i najveći kandidat za najboljeg igrača ovog Europskog prvenstva odmah počeo 'nabrijavati' za polufinalni sraz protiv Hrvatske.

  • +7
EP u rukometu, Norveška - Švedska Izvor: Profimedia / Autor: Jonathan NACKSTRAND / AFP / Profimedia

'Bilo je odlično odmoriti se. Ova je utakmica protiv Slovenije pokazala širinu koju imamo. Norveška ima samo jednu momčad', kazao je Sagosen i potom najavio polufinale:

'Utakmica s Hrvatskom bit će rat svih 60 minuta. Bit će jako teško. Spremni smo za taj zadatak, spremni smo svih ovih dana. Uživamo na ovom prvenstvu i znamo da ćemo morati pobijediti ili nestati. Idemo pobijediti!', uvjeren je najbolji strijelac ovog Eura.

  • +5
Rukomet, EP, Norveška - Island, 21.1.2020. Izvor: Profimedia / Autor: Jonathan NACKSTRAND / AFP / Profimedia