ALLEN U MIAMIJU

Najbolji NBA tricaš svih vremena seli među prvake

07.07.2012 u 11:23

Bionic
Reading

Najbolji tricaš NBA lige svih vremena Ray Allen, koji će ovog mjeseca navršiti 37 godina, dogovorio je suradnju s Miami Heatom, aktualnim prvakom, u čije redove dolazi iz Boston Celticsa s kojima mu je istekao ugovor

Iako mu Miami može ponuditi dvostruko manje novca od Bostona (oko tri milijuna dolara), ovaj sjajni šuter odlučio se na momčad u kojoj može doći do novog naslova NBA prvaka.

Vlasnik Miami Heata Micky Arison vijest je praktički potvrdio putem Twittera na kojem je napisao:

'Probudio sam se sa sjajnim vijestima. Dobrodošao u obitelj'.

Iako Arison u tvitu nije spomenuo prezime najboljeg NBA tricaša, spomenuo je njegov dres s brojem 20, a nekoliko sati kasnije Allenov agent James Tanner potvrdio je vijest za Associated Press.

Pridošlicu momčadi koja ne može službeno potpisati ugovor do srijede, pozdravio je i LeBron James, najveća zvijezda Heata napisavši na Twitteru:

'Molim vas pozdravite našeg najnovijeg suigrača Raya Allena'.

U NBA karijeri započetoj 1996. godine Allen je branio boje triju klubova, Milwaukeeja, Seattlea i Bostona s kojim je 2008. godine osvojio jedini NBA prsten. Tijekom karijere je na prosjeku od 20 koševa po susretu, a postigao je rekordnih 2718 trica.

U Heatu nemaju namjeru stati na dovođenju Allena tijekom ljeta, te je u planu dodatno stvaranje širine momčadi, a spominju se pregovori s Marcusom Cambyjem i Rashardom Lewisom.