uz bayernovo gaženje

Najbolji komentar što su Kovač i Bayern napravili Borussiji, dao je suparnički trener

07.04.2019 u 08:36

Bionic
Reading

U utakmici koja mu je značila ostaje li ili ne na klupi Bayerna, Niko Kovač je sa svojim igračima pregazio dortmundsku Borussiu 5:0 i šest kola prije kraja prvenstva vratio se na vrh ljestvice.

U Münchenu je u subotu igran 120 'Der Klassiker', a Bayern je uoči najvećeg njemačkog derbija zaostajao dva boda za suparnikom. Pritisak je bio i na Niku Kovača, kojem su čelnici kluba rekli da mu sudbina ovisi o ishodu ovog derbija.

Ono što mu je bio dodatni teret, jest činjenica da kao trener nikada nije porazio momčad iz Dortmunda. Na klupi Eintrachta je doživio tri poraza uz remi, dok je s Bayernom u prvom ogledu izgubio 2:3.

Ali u suboti na Allianz Areni dogodio se 'preporod' Bayerna. Naime, nakon učestalih tekstova o svađi unutar svlačionici i negodovanja dijela igrača prema treneru, na terenu se to uopće nije osjetilo. Čak, dapače. Izgledalo je kao da će igrači 'poginuti' za Kovača, a što se itekako osjetilo na rezultatu. Jer već u prvom poluvremenu Bayern je vodio 4:0.

  • +9
Bundesliga, FC Bayern - Borussia Dortmund Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Strijelci su bili Mats Hummels (10), Robert Lewandowski (17, 89), Javi Martinez (41) i Serge Gnabry (43).

Do kraja je Lewandowski zabio još jedan gol, za konačnih 5:0.

'Hvala svima na čestitkama. Odigrali smo odlično svih 90 minuta i stvarno sam ponosan na moju momčad. Kako objasniti ovakvu pobjedu? Nogomet je čudan, ne možete ga uvijek objasniti. I u prvom dijelu sezone igrali smo ovako ofenzivno, ali nismo uspjeli do kraja to odraditi. Pobjeda je u svakom slučaju zaslužena i izražena pravim omjerom,' rekao je Kovač.

S druge strane, trener Borussije, iskreno je priznao.

'Očitali sam nam pravu lekciju, vratili su nas u školu nogometa, bili su brži i bolji u svemu. Ne znam jesam li pogriješio sa sastavom, htjeli smo ih kontrama iznenaditi,' bio je komentar Favrea.