problemi u danskim redovima

Najbolji i ključni igrač Danske preskače utakmicu protiv Hrvatske? Tek sada možemo žaliti zbog nepromišljenog Červarovog istupa

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 24.01.2021 21:52
  • Objavljeno 24.01.2021 u 21:52
Bionic
Reading

Iako je u subotu hrvatsku rukometnu reprezentaciju zahvatio očaj, jer prvo su izgubili 19:23 od Argentine, a onda je još 'kapetan broda' Lino Červar najavio svoj 'bijeg'. No, igrači su shvatili da možda mogu i bez njega, pa su odlučili 'staviti glave skupa' i protiv danske odigrati utakmicu za iskupljenje. Pa, ako ih sreća pomazi, možda i proći u četvrtfinale

Nakon poraza od Argentine, vrućih glava, iz hrvatske svlačionice stizale su teške riječi. Međusobne kritike na relaciji izbornik - igrači, unijele su konfuziju i bilo je vrlo upitno kako će Hrvatska uopće izgledati u ponedjeljak, kada u 20.30 sati istrči protiv aktualnih svjetskih prvaka, Danaca.

Nedjelja je bila mirnija, igrači su obećali 'baciti se na glavu', za razliku od izbornika kojem je ovo prvenstvo 'precijenjeno jer nisu svi došli ravnopravni na turnir'.

Ono što je važno naglasiti jest da Hrvatska još uvijek ima mogućnost proći u četvrtfinale, ali samo ako Katar pobijedi Argentinu, a potom i Hrvatska Dansku.

Dvije su dobre okolnosti, odnosno čak tri. Kao prvo, dvoboj Katara i Argentine igra se prije dvoboja Hrvatske i Danske. Kao drugo, Katar je također u prilici proći u četvrtfinale te će sigurno imati veliki motiv pobijediti 'gaučose'.

A treća sretna vijest za Hrvatsku jest u činjenici da je u nedjelju crijevna viroza 'udarila' na najboljeg danskog igrača - Mikkela Hansena. Naravno, nsimo sretni što je Hansen bolestan, ali iz sporstkog kuta, sigurno će Hrvatskoj biti lakše doći do pobjede bez ovog danskog virtuoza.

I nije on jedini koji je imao problema, već ju uz njega većinu nedjelju na toaletu proveo i Johan Hansen. Pridodamo li da su prije već istih problema imali i Mads Mensah, Morten Olsen i Lasse Andersson, za očekivati je da Danska baš neće 'letjeti' po terenu jer prvo mjesto je osigurala.

Šteta je samo što Červar nije bio dovoljno mudar, pa sav svoj bijes zadržao još koji dan u sebi, i tek onda ga izbacio.

  • +46
Argentina - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal