borba za tokio

Najbolji hrvatski košarkaš bio je brutalno iskren; njegove riječi nakon drame i jedva izborene pobjede protiv Tunisa sigurno će odjeknuti

02.07.2021 u 08:06

Bionic
Reading

Hrvatska već odavno nije košarkaška velesila, ali to je svima već duže vrijeme jasno. Ali, srozala se hrvatska košarka toliko nisko da se i neki tamo, košarkaški potpuno nevažni Tunis u Splitu može ravnopravno boriti i do posljednje sekunde nadati pobjedi! Evo što o svemu tome misli naš najbolji košarkaš, zvijezda NBA momčadi Utah Jazz, Bojan Bogdanović...

'Ne treba biti puno pametan da znamo da nismo bili pravi, posebno ja. Nismo očekivali ovakvu završnicu...', kazao je nakon utakmice Bojan Bogdanović te analizirao razloge nevjerojatnog pada u našoj igri i infarktnu završnicu u kojoj smo doslovno iščupali pobjedu protiv 'uvijek neugodnog Tunisa':

'Dobro smo otvorili susret, imali lake koševe u tranziciji, posebno je Mario Hezonja bio agresivan. A onda... U trećoj četvrtini smo se povukli, dopustili im lagane koševe, razigrali su se, a onda je bilo jako teško braniti to. Ali što je, tu je... Treba poći od toga da smo pobijedili, znamo da nije dobro, nije dobra igra, statični smo u napadu, u obrani fali više komunikacije. Individualna odgovornost i komunikacija moraju biti na puno većem nivou, moramo razgovarati. Pustili smo ih da se razmašu i onda je svaki igrač slobodan', rekao je Bogdanović za Sportklub televiziju.

Mario Hezonja je bio raspoložen, vukao je našu reprezentaciju, a na kraju nas je spasio Pavle Marčinković koji je zabio odlučujuću tricu te uhvatio posljednji skok nakon promašenog slobodnog bacanja.

'Mario je bio u dosta dobrom ritmu. Dobro je otvorio utakmicu, on nas je i nosio tijekom 40 minuta, vukao je cijelo vrijeme, a Pavle spasio s tom tricom koja nas je odvojila. Ofenzivni skok je bio dobar, ali Pavle je pogodio strašno važan šut, sad se nadam da ćemo rasterećenije u polufinale', kaže Bogdanović kojeg ipak nešto muči.

  • +9
Hrvatska - Tunis, košarka, Kvalifikacije za OI, 1.7.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Ne, nikako nismo bili pravi, posebno ja. Ali ne brinem se previše za sebe, mislim da ću u ove dvije utakmice, ako Bog da, biti bolji. Ja sam pokušao igrati što bolje ove dvije utakmice. Ne znam, možda je u glavi bila neka blokada. Danas sam uzeo samo tri, četiri šuta za dva, što pokazuje da nisam dovoljno agresivan, ne idem unutra, ne iznuđujem faule. Mislim da prvenstveno ja trebam poboljšati svoju igru i podići momčad', rekao je Bojan Bogdanović i zaključio:

'Moramo vratiti film, vidjeti što možemo bolje, kako nam lopta ide brže, da napadamo unutra i vani. Treba se dobro pripremiti i odmoriti za Njemačku. Svatko treba poći od sebe, s individualnom odgovornosti na oba kraja terena, samo tako možemo zaigrati bolje', završio je najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović.

Hrvatska za plasman u finale igra s Njemačkom u subotu (3. srpnja, 18 sati).