problemi za hrgovića

Najbolji hrvatski boksač dobio je jasnu poruku; Olimpijske igre u Tokiju ostat će tek pusti san

29.10.2019 u 16:37

Bionic
Reading

Hrvatskom boksaču Filipu Hrgoviću prijeti dvogodišnja suspenzija ako idućeg ljeta odluči nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju

World Boxing Council (WBC), jedna od četiri najjače boksačke organizacije, je na 57. Kongresu u Cancunu potvrdila odluku da će svaki profesionalni boksač koji nastupi u Tokiju biti suspendiran na dvije godine i bit će skinut s WBC-ova rankinga.

'Mi u WBC-u nemamo drugi dnevni red osim zaštite boksača', kazao je predsjednik te organizacije Mauricio Sulaiman koji je već početkom listopada nagovijestio ovakvu odluku.

'Profesionalni i olimpijski boks su potpuno različiti, to su dva sporta. Smatramo da bi otvaranje olimpijskog boksa za profesionalce bilo vrlo rizično za fizički integritet ostalih boksača', dodao je Sulaiman te najavio kako će WBC poslati pismo Međunarodnom olimpijskom odboru (MOO) u kojem će detaljno objasniti svoju odluku, dodavši kako je Kongres u Cancunu pokazao kako jača jedinstvo u svijetu boksa.

Predsjednik WBA-a Gilberto Mendoza i predsjednik WBO-a Paco Valcarcel prisustvovali su konvenciji u Cancunu te se očekuje kako će i ove dvije boksačke organizacije povući isti potez kao i WBC.

  • +7
Filip Hrgović Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović je na posljednjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojio brončanu medalju, a trenutačno drži WBC-ovu Internacionalnu titulu. Podsjetimo, Hrgović je najavio kako želi nastupiti za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju, no sada, čini se, od njegovog nastupa ipak neće biti ništa...

Iduću borbu Hrgović će imati 7. prosinca u Riyadu protiv Erica Moline, a bit će to jedna od uvodnih borbi u revanšu između Andyja Ruiza Jr. i Anthonyja Joshue.