VJEROVALI ILI NE

Najbolje kupovine sezone: Mandžo nije u prvom sastavu!

09.06.2013 u 09:06

Bionic
Reading

Ugledni nogometni portal WhoScored, koji se prije svega bavi nogometnom statistikom, na temelju ocjena igrača nakon utakmica iz aktualne sezone, napravio je idealnu europsku ekipu sačinjenu od ovosezonskih pojačanja. U njoj nije bilo mjesta ni za jednog Hrvata!

Mario Mandžukić, barem po mišljenju cijenjenog portala WhoScored, ne spada u najbolja pojačanja na poziciji napadača. Ispred njega idealnu postavu čini dvojac Van Persie-Ibrahimović, dok su na klupi uz Mandžukića napadači West Hama Andy Carroll, Freiburga Max Kruse i Aston Ville Christian Benteke.

Osim Mandžukića, na klupi idealne momčadi našao se i Milan Badelj, koji je ove sezone pojačao redove HSV-a iz Dinama. Najbolji pojačanje po procjeni ovoga portala je Santi Cazorla, koji je dres Malage zamijenio onim Arsenala iz Londona.

Zanimljivo je primjetiti da osim za Mandžukića, u idealnoj momčadi nije bilo mjesta ni za druga Bayernova pojačanja – Brazilca Dantea, koji je ove godine zaslužio prvi nastup za reprezentaciju i bio odlučujući čovjek u obrani europskog prvaka, a ni za Javija Martineza, koji je odigrao ključnu rolu u defanzivnom dijelu sredine terena.

Treba uzeti u obzir da su i Ibrahimović i Van Persie bili značajno skuplji od Mandžukića, ali za izgradnju ove momčadi to nije uzeto u obzir, baš kao ni činjenica da je Mandžo bio stožerni napadač momčadi koja ja osvojila trostruku krunu.