wta istanbul

Najbolja hrvatska tenisačica velikim je preokretom nakon gotovo tri sata igre izborila 2. kolo WTA turnira u Istanbulu

20.04.2022 u 17:45

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 60.) izborila je plasman u 2. kolo WTA turnira u Istanbulu, gdje je u 1. kolu svladala četvrtu nositeljicu, Ukrajinku Anhelinu Kalininu 3-6, 7-5, 7-6 (5) nakon dva sata i 44 minute

Jedan loš servis-gem koštao je Petru Martić prvog seta, a odigrala ga je u osmom gemu. Nakon što je u prva tri gema na početnom udarcu izgubila samo jedan poen, hrvatska tenisačica je izgubila servis osvojivši svega jedan poen, a Anhelina Kalinina je u sljedećem gemu stvorenu prednost pretočila u osvajanje prvog seta.

Ukrajinska tenisačica je bolje otvorila drugi set i povela sa 3-1 te imala još četiri prilike za dvostruki 'break' u maratonskom petom gemu. Kalinina je držala prednost do 5-3 u drugom setu, a onda je Martić nanizala četiri gema uz gubitak od samo četiri poena za izjednačenje od 1-1 u setovima.

Nakon što su jedna drugoj oduzele servise u trećem u četvrtom gemu odlučujućeg seta, Martić je 'breakom' za 5-3 izborila servis za pobjedu. No, ostala je na jednom poenu. Kad je Kalinina bila u situaciji da servira za produžetak meča, hrvatska tenisačica je došla do meč-lopte, ali je njena bekend paralela bila predugačka i odnijela tu priliku.

Kod 6-5 za Martić 25-godišnja Ukrajinka ponovno nije imala pravo na gubitak servisa i nije pokleknula. Odvela je meč do odlučujućeg 'tie-breaka'. Martić je povela 4-2 i 5-3, a na 5-4 je sjajnom skraćenom loptom izborila drugu meč-loptu. Nakon iscrpljujuće dugačke izmjene Kalinina se još jednom izvukla, ali ne zadugo. Na treću meč-loptu, prvu sa servisom, Martić je nakon drugog servisa došla na mrežu i efektnim volejem okončala meč.  

Najbolja hrvatska tenisačica će u 2. kolu igrati protiv 21-godišnje ruske kvalifikatice Anastasije Potapove (WTA - 122.) koja je 6-1, 6-4 nadigrala Čehinju Nikolu Bartunkovu.