'ŽAO MI JE!'

Nadalovim mukama nema kraja: Neću moći igrati!

18.08.2014 u 15:25

Bionic
Reading

Rafael Nadal otkazao je svoj nastup na nadolazećem US Openu kojeg je osvojio prošle sezone. Razlog otkaza ozljeda je ručnog zgloba…

Španjolski 28-godišnji tenisač prošle je godine imao pobjedničku seriju iz snova na američkoj turneji. Osvojio je prvo Montreal pa Cinncinati, a na kraju i US Open, po drugi put u karijeri. No, svaki taj osvojeni bod ove je sezone izgubio. Dva velika turnira iz serije ATP 1000 otkazao je početkom kolovoza, a sada je potvrdio da neće biti spreman ni za US Open.

'Jako mi je žao što moram objaviti kako neću moći igrati ove godine na US Openu, gdje sam igrao u tri finala u nizu. Siguran sam da razumijete da je ovo jako težak trenutak za mene, budući da se radi o turniru kojeg volim i s kojem imam sjajne uspomene. Ništa ne mogu učiniti, osim prihvatiti situaciju i napono raditi da bih mogao igrati na najvišem nivou kad se vratim,' izjavio je Rafael Nadal i tako potvrdio ozljedu ručnog zgloba.

Nadal je tako potpuno ispao iz borbe za prvo mjesto na ATP ljestvici s Novakom Đokovićem, kojeg eventualno može ugroziti Roger Federer, ludom serijom pobjeda do kraja godine.