JOŠ U ČEKAONICI

Nadalov moćan preokret protiv budućeg šampiona

17.03.2016 u 09:39

Bionic
Reading

'Peti Grand slam' u Indian Wellsu došao je do četvrtfinalne faze u koju je ušao Rafa Nadal u dvoboju bivšeg i potencijalnog budućeg broja jedan ATP liste

Prvi put je Alex Zverev odmjerio snage s Rafaelom Nadalom i iskusni majstor je slavio sa 6:7(8), 6:0, 7:5. Rezultat govori gotovo sve... Mladi lav je iščupao prvi set, no nije uspio slomiti otpor 14-strukog Grand slam pobjednika iako je na kraju skupo prodao svoju kožu.

'Sretan sam svojom borbom i što sam uspio pronaći rješenja za njegove nevjerojatno dobre servise. Strašno je talentiran, vrlo vjerojatno će jednom biti prvi tenisač svijeta,' kaže Nadal koji u četvrtfinalu igra protiv Nishikorija.


Đoković je sa 6:3, 6:3 protiv Feliciana Lopeza odigrao najmirniji meč na turniru, a sljedeći protivnik mu je Tsonga. Ukoliko Nadal i Đoković prođu u polufinale - igrat će međusobno.


Marin Čilić je prošao Gasqueta i u četvrtfinalu čeka Goffina koji je svladao Wawrinku. Pobjednik Čilić - Goffin u polufinalu će igrati protiv boljeg iz ogleda Raonić - Monfils. Četiri sjajna igrača, ali teško je zamisliti lakši ždrijeb koji vodi do finala turnira iz serije 1000...

Zverev je ostao čvrst do kraja, no Nadal je pokazao više