ATP MONTREAL

Nadal u ključnom trenutku psihički jači od Đokovića

11.08.2013 u 10:16

Bionic
Reading

U finalu ATP turnira iz serije Masters 1000 koji se ovoga tjedna igra u kanadskom Montrealu igrat će Rafael Nadal i domaći predstavnik Milos Raonic

U noći su Nadal i prvi reket svijeta Novak Đoković priredili još jednu poslasticu kanadskim ljubiteljima tenisa, te su nešto manje od dva i pol sata proveli na terenu boreći se za mjesto u finalu. Na koncu je peti igrač svijeta, Nadal, slavio sa 6:4, 3:6, 7:6(2). Bio je to 36. međusobni dvoboj ove dvojice tenisača na ATP Touru, te 21. pobjeda Španjolca.

Prvi set riješio je Nadal u svoju korist nakon iznimno slabe Đokovićeve igre nakon drugog servisa. Od 11 poena srbijanski je tenisač osvojio četiri, dok je čak pet poklonio radeći dvostruku pogrešku. Nadal je to znao iskoristiti za dvostruki break (2:2), dok je Đoković od svojih pet lopti za obrat realizirao svega jednu!

Obojica su u drugoj dionici podigla razinu svog tenisa na viši nivo, a jedni break napravio je prvi reket svijeta, iako je sveukupno uzeo svega osam poena u setu, dva manje od Nadala. Španjolac je propustio iskoristiti jednu break-loptu.

U trećoj dionici breakova nije bilo, a dvije lopte za to propustio je Nadal. Iako se tijekom posljednjeg seta više igralo na servisu Nadala, to se u tie-breaku istog promijenilo. Španjolac je mentalno bio jači i u lutriji tie-breaka slavio sa 7:2.

Nadal će u finalu igrati protiv Kanađanina crnogorskih korijena Milosa Raonica, koji je u drugom polufinalu bio bolji od sunarodnjaka Vaseka Pospisila sa 6:4, 1:6, 7:6(4). Iako je u konačnici osvojio osam poena manje (100-92), Raonic je izborio svoj prvi finale na turniru ove kategorije. 'Student' našeg umirovljenog tenisača Ivana Ljubičića bolje se snalazio u krucijalnim trenucima odlučujućeg seta, prvenstveno tie-breaka, u kojem je na naplatu došlo neiskustvo igranja ovakvih mečeva kod Pospisila.

Raonic i Nadal u nedjelju će po četvrti put u karijeri na ATP Touru odmjeriti snage, a Kanađanin i dalje čeka na osvajanje prvog seta.

ATP Montreal, polufinale:

Raonic (11) – Pospisil 6:4, 1:6, 7:6(4)
Nadal (4) – Đoković (1) 6:4, 3:6, 7:6(2)