I NAKON ANDYJA - ANDY

Nadal predao, Čilić u polufinalu čeka Murrayja

26.01.2010 u 12:49

Bionic
Reading

Od ponedjeljka najmlađi od tenisača koji čine top 10, Marin Čilić, u polufinalu Australian Opena čeka tek godinu dana starijeg Andyja Murrayja

Podsjetnik na prošli susret

Najbolji britanski tenisač također hvata svoju prvu grand slam titulu, a iduća prepreka bit će mu Marin Čilić. U četvrtini finala vodio je protiv Rafaela Nadala 2:0 u setovima i 3:0 u trećem kada je branitelj naslova shvatio da gubi bitku s bolovima u koljenu i predao meč.

Za drugi polufinale igrat će Đoković i Tsonga te Davidenko i Federer, no u fokusu hrvatske javnosti je meč Čilića i Murrayja.

Murray je dobio prva tri njihova dosadašnja ogleda, da bi Marin na zadnjem grand slamu rapidno popravio dojam. U osmini finala lanjskog US Opena protutnjao je kraj šokiranog Murrayja 7:5, 6:2, 6:2 te pokazao da je kvalitetom sve bliže kolegama iz samoga vrha.

Ipak, Murrayju ostaje status favorita. U dosadašnjih pet mečeva Škot je izgubio samo 42 gema, nitko mu još nije uzeo set. Osim što taj podatak vodi do zaključka da je u briljantnoj formi, posljedica je i prilična odmorenost koja bi u slučaju dugačkog meča mogla imati važnu ulogu. Marin je u posljednja četiri meča tri puta igrao pet setova.