NASTUP ZA PAMĆENJE

Nadal okončao Veićevu parišku bajku

28.05.2011 u 14:20

Bionic
Reading

Antonio Veić je nakon pet uzastopnih pobjeda u Roland Garrosu izgubio od Rafaela Nadala (6:1, 6:3, 6:0) i završio najljepšu prču svoje karijere

Veić je prošao kvalifikacije i dva kola (stradao i Davidenko), ali preko prvog igrača svijeta nije mogao. Centralni teren i slavni protivnik odnijeli su Veiću koncentraciju u uvodnim gemovima i prije nego što je pošteno udahnuo, Nadal je poveo sa 4:0.

Ipak, Lošinjanin se razbudio na vrijeme da ostavi svoj trag u meču koji su gledali milijuni diljem svijeta. Spasio se 'kvrge' u prvom setu, a u drugom je igrao odlično protiv servisa. Breaknuo je Rafu za vodstvo od 2:1, pa mu ponovno uzeo servis četiri gema poslije i natjerao Nadala na optimalan napor.

Veić je jedan od tenisača koji će publici ponuditi i više od igre, tako je hladne Parižane razbudio glasnim slavljem i 'improviziranim harakirijem' reketom nakon jedne krive procjene. No više pljeska zaslužio je hrabrom igrom, nekim sjajnim potezima i neumornom trkom kojom gotovo da parira slavnom Španjolcu.

U trećem setu nestalo mu je snage i Nadal je bez ikakvih tegoba izborio nastup u osmini finala gdje čeka boljeg između Fernanda Verdasca i Ivana Ljubičića.

Veić, borbeni, duhoviti i općenito pozitivni Lošinjanin s ponosom može na zasluženi odmor. Dokazao je sebi i mnogima koliko može, sa 227. mjesta popet će se negdje oko 190. i ima mjesece ispred sebe da dođe što bliže najboljih 100, a ostat će i priča za cijeli život. Nemaju mnogi priliku dobiti Davidenka u pet setova i za nagradu igrati protiv Nadala na centru pariškog teniskog spomenika. Bravo, Vejo.