LEGENDA O 'SELIDBI'

Nacije me ne zanimaju, ali Đokovićeva mama je Hrvatica...

30.09.2015 u 18:38

Bionic
Reading

Legendarni hrvatski trener osvrnuo se za slovenski Dnevnik svog neponovljenog dostignuća

Nikola Pilić je bio (TOP 10 društvo, finale Roland Garrosa...) vrhunski igrač, ali svjetsku tenisku povijest ispisao je kao trener. Davis cup trofeje osvajao je s Njemačkom, Hrvatskom i Srbijom, a za slovenski list Dnevnik šaljivo je prokomentirao kako je došlo do suradnje sa Srbima.

'Nazvao me Novak Đoković, koji je bio moj učenik. Ako niste znali, njegova majka je Hrvatica, i morao sam mu pomoći,' kaže splitski strateg koji je odmah nastavio u ozbiljnijem tonu.

'Ja sam trener, narodnosti i politika me ne zanimaju. Da si Amerikanac, Hrvat, Srbin, Rus i voliš tenis moj posao je trenirati te i učiniti te boljim. Tako su me krajem osmdesetih pitali hoću li navijati za Jugoslaviju ili Njemačku. Pa za Njemačku, naravno, pa trener sam joj. Iako je s druge strane bio Goran Ivanišević koji je tada živio u mojoj kući u Münchenu, jasno je za koga sam bio,' racionalan je gospodin Pilić.

'Zvali su me Prus s Balkana, a istina je da sam takav već došao u njemačku. 'Njihov' mentalitet dobio sam u rodnoj kući, od oca koji je uvijek nešto radio,' preisjeća se ključnog temelja legendarni trener.