DOŠAO JE TAJ TRENUTAK

Na SP-u Rusiji došao do rekorda koji će se teško srušiti, a sada rastužio cijelu naciju...

07.08.2018 u 11:36

Bionic
Reading

Egipatski golman Essam El-Hadary (45), koji je nedavno u Rusiji postao najstariji nogometaš koji je zaigrao na svjetskom prvenstvu, oprostio se od reprezentacije

El-Hadary je hodajuća legenda u Egiptu, za reprezentaciju je debitirao davne 1996., upisao 159 nastupa i s njom osvojio čak četiri Afrička kupa nacija. Poslije više od dva desetljeća odlučio je reći 'zbogom' nacionalnoj vrsti 'faraona'.

'Nakon 22 godine, četiri mjeseca i 12 dana ovo je najbolji trenutak da objesim rukavice. Jako sma ponosan što sam igrao za reprezentaciju 159 puta i sudjelovao u neviđenim postignućima', izjavio je egipatski vratar.

Inače, El-Hadary je postao najstariji nogometaš koji je zaigrao na Svjetskom nogometnom prvenstvu. On je 25. lipnja ove godine započeo dvoboj 3. kola skupine A protiv Saudijske Arabije u Volgogradu u dobi od 45 godina, pet mjeseci i 10 dana.

  • +5
Essam El-Hadary golman egipatske nogometne reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tako je srušio rekord kolumbijskog golmana Farida Mondragona koji je na prošlom Mundijalu u Brazilu zaigrao protiv Japana u dobi od 43 godine i tri dana.

Inače, Egipćanin je na odličan način obilježio povijesni nastup, obranio je penal reprezentativcu Saudijske Arabije u prvom poluvremenu utakmice, ali su 'faraoni' svejedno izgubili 1:2.

Egipatski golman Essam El-Hadary Izvor: Društvene mreže