EKSKLUZIVNO NA MAXTV-U

Na redu je još jedan UFC-ov spektakl

03.05.2012 u 08:29

Bionic
Reading

Nate Diaz i Jim Miller će narednog vikenda u New Jerseyju predvoditi odličnu UFC on FOX 3 priredbu na kojoj ćemo gledati nekoliko vrhunskih dvoboja u najjačoj svjetskoj MMA promociji. Priredbu možete pogledati uživo na Fight Channel PPV kanalu (MaxTV, kanal 25) u noći sa subote na nedjelju s početkom u 02:00 h.

Nakon prelaska u laku kategoriji, Nate Diaz je ponovno dokazao o kako se velikom potencijalu radi, ali i da bi mlađi brat u obitelji Diaz također vrlo brzo mogao stići do izazivačke pozicije u UFC-u. No, iako su Takanori Gomi i Donald Cerrone bili dostojni protivnici, koje je usput govoreći doslovce pregazio, Jim Miller je najveći ispit do sada za ovog sjajnog majstora BJJ-a.

Poslije čak sedam pobjeda protiv velikih imena lake UFC-ove kategorije, ovaj nevjerojatni Millerov niz je u kolovozu 2011. prekinuo sadašnji prvak Benson Henderson. No, Miller se vrlo brzo vratio deklasiravši Melvina Guillarda početkom ove godine na FX priredbi koju je također predvodio u glavnoj borbi večeri. Nema sumnje da će pobjednik dvoboja Diaz vs. Miller biti u uskom krugu potencijalnih izazivača Bensonu Hendersonu ili Frankieju Edgaru kada ovaj dvojac napokon do kraja riješi dilemu tko je zapravo bolji i tko je prvak UFC-a.

Ništa manje zanimljiv ne bi trebao biti niti dvoboj u velter diviziji između Josha Koschecka i Johnyja Hendricksa. Nakon što je izgubio u dvoboju za titulu prvaka protiv GSP-a, Koscheck je ponovno nanizao dvije vrlo vrijedne pobjede protiv Matta Hughesa i Mike Piercea koje su ga još jednom gurnule gotovo na sam vrh divizije do 77 kilograma.

No, sada ga u co-main meču večeri u New Jerseyju očekuje samo jednom u karijeri poraženi Hendricks koji se pokazao kao legitimni pretendent na izazivačku poziciju. Bit će to dvoboj dva vrhunska majstora hrvanja koji će vrlo vjerojatno odlučiti segment borbe u stand upu. Ne treba posebno naglašavati da se radi o meču iznimne važnosti za obojicu.

Da je u pitanju samo malo discipliniraniji borac, Rousimar Palhares bi sigurno bio velika prijetnja čak i kralju srednje UFC-ove divizije, Andersonu Silvu. Tako razmišljaju svi oni koji znaju s kakvim kvalitetama borbe u parteru raspolaže ovaj brazilski BJJ majstor. Toquinho novu priliku za dokazivanje ima protiv UFC veterana, koji u najjačoj svjetskoj MMA promociji nastupa još od 2006., Adama Belchera.


Obojica uživaju u nizovima od tri uzastopne pobjede u nizu, a novo slavlje bi pobjednika gurnulo još malo prema vrhu kvalitetom natrpane srednje divizije UFC-a. Poraz niti za Belchera, niti za Palharesa, ne bi značio kraj svijeta, no poznavajući o kako se srčanim borcima radi, vjerujemo da nas u New Jerseyju čeka pravi vatromet akcije.

Glavni program priredbe zaključuju teškaši Pat Barry i Lavar Johnson. HD je dio priprema za meč protiv novopridošlog Strikeforceovca odradio i u Zagrebu, trenirajući s Cro Copom. Da se radi o borcu koji zbog svojih atraktivnih poteza i uvijek beskompromisnog stava ne uživa toliku naklonost čelnika UFC-a, sigurni smo da bi Barry već odavno dobio nogu u najjačem svjetskom oktogonu.

No, posljednji nokaut protiv Christiana Morecrafta opet mu je 'kupio' malo mira i sigurnosti. Pred Johnsonom je, pak, dokazivanje u jačoj konkurenciji nego u kojoj se natjecao do sada. UFC-ovi fanovi se posebno vesele ovom obračunu jer svi predviđaju da će biti brutalni i brzo…

Ne propustite odlične obračune na UFC on FX 3 priredbi koji startaju u 02:00h u noći sa subote na nedjelju 6. svibnja uživo i ekskluzivno na Fight Channel PPV-u (kanal 25, MaxTV).

UFC on FOX 3

UFC on FOX 3: Diaz vs. Miller
Nate Diaz vs. Jim Miller
Josh Koscheck vs. Johny Hendricks
Pat Barry vs. Lavar Johnson
Rousimar Palhares vs. Alan Belcher

Tony Ferguson vs. Thiago Tavares
Darren Uyenoyama vs. John Dodson
Mike Massenzio vs. Karlos Vemola
John Hathaway vs. Pascal Krauss
Danny Castillo vs. John Cholish
Louis Gaudinot vs. John Lineker
Pablo Garza vs. Dennis Bermudez
Nick Denis vs. Johnny Bedford