'Memorijal Toše Proeski'

Na putu dugom 900 km od Nove Gradiške do Kruševa maratonci posjetili muzej i dirnuli majku Dražena Petrovića do suza

15.10.2019 u 13:56

Bionic
Reading

Povodom 12. obljetnice smrti pjevača Toše Proeskog, maratonci iz Makedonije započeli su u ponedjeljak iz Nove Gradiške tradicionalni maraton naziva 'Memorijal Toše Proeski' prema makedonskom gradu Kruševu, njegovu posljednjem počivalištu

U sjećanje na tragično preminulog makedonskog pjevača Toše Proeskog, koji je u prometnoj nesreći 16. listopada 2007. godine stradao kod Nove Gradiške putujući prema Zagrebu, i ove će godine njegov grad Kruševo obilježiti na poseban način. Kao i svake godine njegovi sugrađani u Kruševu, kao i brojni obožavatelji, obići će posljednje počivalište makedonskog pjevača.

No, uz brojne obožavatelje i ove godine, u organizaciji Grada Nove Gradiške, Turističke zajednice Grada Nove Gradiške te u suradnji s maratoncima Republike Makedonije, održava se tradicionalni maraton 'Memorijal Toše Proeski' u znak obilježavanja dvanaeste obljetnice smrti popularnog makedonskog pjevača Toše Proeskog, velikog glazbenika, humanitarca, moralnog idola mladih, čovjeka koji je spojio Hrvatsku i Makedoniju.

Na putu prema 900 km udaljenom Kruševu maratonci su posjetili i Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović u kojem ih je dočekala Draženova majka Biserka Petrović koju su dirnuli do suza.

Nakon stručnog vodstva i razgledavanja Muzeja, Draženovoj su majci uručili prigodne poklone iz Spomen kuće Toše Proeskog te zahvalnicu za Muzej, a upisali su se i u Knjigu posjetitelja. Biserka Petrović uzvratila im je toplim riječima te poklonima; posebnom loptom i bombonjerom s Draženovim likom te replikom legendarnog narančastog dresa Šibenke - u kojem je Dražen započeo košarkašku karijeru - nakon čega je uslijedilo zajedničko fotografiranje ispred Draženovog spomenika.