OZBILJNI PREGOVORI

Na pomolu velika promjena u Premiershipu; hoće li se to svidjeti navijačima?

06.02.2018 u 18:26

Bionic
Reading

I Premiership bi mogao dobiti zimsku stanku u nogometnom prvenstvu. Čelnici najjače engleske lige u ozbiljnim pregovorima su oko te opcije

U Ligama petice, Italija, Španjolska, Njemačka i Francuska imaju zimsku stanku, ali ne i Englezi. Na 'Otoku' 'ubijaju' svoje klubove žestokim ritmom posebno one dane između Božića i Nove godine dok se momčadi u drugim ligama Europe odmaraju. No tome bi moglo doći kraj.

Naime, Premiershipu istječe ugovor o televizijskim pravima, a novi bi u skorašjnim pregovorima možda uključivao i zimsku stanku. Sve ovisi o tome kakav će stav zauzeti 'prodavači' i 'kupci' TV prava za razdoblje od 2019. do 2022.

  • +3
Premiership - 26. kolo, Burnley - Manchester City, 2017/18. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Premiership već mjesecima razgovara s Engleskim nogometnim savezom (FA) i Engleskom nogometnom ligom (EFL) oko zgusnutog rasporeda i načina na koji možemo zajedno ublažiti 'zagušenost' i igranje sredinom sezone', navodi se u priopćenju Premiershipa.

'Ako ima prostora u kalendaru, otvoreni smo za konstruktivne rasprave s našim sudionicima u nogometu kako bismo pronašli najbolje rješenje,' dodaje se.

Isto tako oni nogometni navijači koji obožavaju ludi ritam upravo za blagdane ne trebaju strahovati. Ta tradicija poput Boxing Day ili igranja za Novu godinu će se nastaviti, jer se razmatra da se stanka ubaci u siječnju, no pitanje je hoće li se i to svidjeti navijačima koji su navikli da svakih nekoliko dana gledaju utakmice Premiershipa.

Inače, u prošlosti su mnogi europski treneri, koji su radili ili rade, u premijerligaškim klubovima, kritizirali naporan raspored i igranje krajem prosinca i početkom siječnja pa je tako Louis Van Gaal to opisao kao 'zlo', Pep Guardiola 'da takav raspored ubija igrače', a Jose Mourinho je istaknuo umor zbog stalnog igranja kao razlog zašto engleski klubovi imaju manje šanse u euopskim natjecanjima.